ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
MH*Metal Halide*po polsku *Lampa Metalohalogenkowa*
Te lampy potrzebują do pracy zasadniczo 3 częsci ponieważ niemożna ich bezpośrednio podłączyć do sieci elektrycznej:
-Statecznika
-Zapłonnika
-Lampy
  • 91 / 4 / 0
Interesuje mnie tylko ile cm nad rośliną musi być lampa LED i jaka ma być jej moc ? 25 W 150W ?
"Bakin' soda, I got bakin' soda"
  • 3523 / 52 / 0
Neurotoxic pisze:
Interesuje mnie tylko ile cm nad rośliną musi być lampa LED i jaka ma być jej moc ? 25 W 150W ?
Niestety nie odpowiem ci jakiej mocy lampę powinieneś zamontować(im więcej tym lepiej) ale trzymaj ją w takiej odległości od roślinek aby temperatura nie była wyższa niż 30 stopni. Z praktyki wiem,że 35 to już za dużo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.