ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
MH*Metal Halide*po polsku *Lampa Metalohalogenkowa*
Te lampy potrzebują do pracy zasadniczo 3 częsci ponieważ niemożna ich bezpośrednio podłączyć do sieci elektrycznej:
-Statecznika
-Zapłonnika
-Lampy
  • 91 / 4 / 0
Interesuje mnie tylko ile cm nad rośliną musi być lampa LED i jaka ma być jej moc ? 25 W 150W ?
"Bakin' soda, I got bakin' soda"
  • 3523 / 51 / 0
Neurotoxic pisze:
Interesuje mnie tylko ile cm nad rośliną musi być lampa LED i jaka ma być jej moc ? 25 W 150W ?
Niestety nie odpowiem ci jakiej mocy lampę powinieneś zamontować(im więcej tym lepiej) ale trzymaj ją w takiej odległości od roślinek aby temperatura nie była wyższa niż 30 stopni. Z praktyki wiem,że 35 to już za dużo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.