uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
jak na te rozmiary boxa to bardzo mozliwe do tej pory mialem HPS 100W i 250W. HPS 100W w boxie 0,18 m2 bez wentylacji mial srednią 36-37 st, czyli w wiekszym boxie temp byla by nizsza.

rosliny bardzo szybko zuzywaja dwutlenek wegla, wymienianie powietrza w szafce raz na 2 godziny to za malo. tak okolo raz na 20 - 30 min jest w sam raz.

btw. zauwazylem ze elektroniczne termometry zawyzaja temperature w boxie o ok 3 stopnie w poownaniu z rteciowymi. tez tak macie? porownywalem w tym samym miejscu boxa
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Przegadaliście mnie choć i tak trudno mi w to uwierzyć.Taki niedowiarek ze mnie ;-)
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 218 / / 0
50x50 to spora powierzchnia, a 150W to niewiele
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Nalezalo by mowic nie o powierzchni a o objetosci. Jednak podazam za mysla.
Cykl 30min na kazde 2h oznacza, ze wentylator wlacza sie na pol godzniny co kazde 2 godzny, czyli czas kiedy wentylator nie dziala wynosi 1,5h na kazde 2h. Rozwijam, zeby nie pojawily sie niedomowienia. Jednoczesnie powtarzam za przedmowca, ze kazdy box jest inny, Tylko logika i starannie przeprowadzone pomiary sa w stanie zapewnic material wyjsciowy do analizy i budowy odpowiedniego do naszych celow algorytmu dzialania ukladu wentylacji.
Co do wskazan temperatury termometrow analogowych/elektroniczych, sadze, ze duza role gra tutaj jakosc samego urzadzenia. Tymniemniej nigdy nie przeprowadzalem badan w tym zakresie. Blad w odczyczie rzedu 3st. w mojej opinii nie na wiekszego znaczenia w uprawie konopii.
  • 218 / / 0
mi natomiast zalezy na dokladnej. w moim boxie srednia temp jest 26, a czasami dochodzi do 28, czyli czasami jest na granicy
  • 296 / 1 / 0
Skoro jestes perfekcjonista.. trudo. Z doswiadczenia wiem, ze indyjki wytrzymuja 40st. C bez zadnych negatywnych skutkow. Poza /znacznie/ spowolnionym wzrostem.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Raphi »
A co z dzialaniem kadzidelek na krzaczki, ktoś coś wie?
"Dym z moich ust, który spływa na Ciebie
Czy potok słów, mówisz: nie, jeszcze nie wiem!
Więc podejdź bliżej, niech Twój mózg opuści klatkę
Zrozumiesz wszystko kiedy poznasz moja Matkę"
  • 296 / 1 / 0
Mocy raczej im nie dodadza.
  • 218 / / 0
Raphi pisze:
A co z dzialaniem kadzidelek na krzaczki, ktoś coś wie?
dym nikotynowy podobno dziala nie najlepiej (w wiekszych ilosciach), ale to za sprawa nikotyny. kadzidelka nie powinny szkodzic. Ciekaw jestem czy maskuja zapach konopii. czy ktos je stosowal?
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: purpletop »
120m2 na wolnych obrotach...profesjonalnie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.