Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 804 / 462 / 0
Faktycznie dzisiejsza mainstreamowa psychiatria ma wiele do zaoferowania swoim pacjentom. Albo zamulająco-kastrujące SSRI, albo słaby stymulant ktory prawie wcale nie działa na dopaminę jak bupropion.
Widząc tą szopkę zastanowiłbym się sto razy, czy gabinet kolejnego konowała to dobre miejsce dla twoich problemów.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 43 / 14 / 0
wszedlem 2 tyg temu na 300 wenli cos tam zaczeło działać ale dalej to nie jest to ile jeszcze czekac zanim dodam 75 a czy ktos z was stosował np 450 ?
  • 1668 / 269 / 0
@janeahonen ja bym zaczekał jeszcze te dwa tygodnie. Brałem wszystkie dawki wenlafaksyny aż do 525 mg. 450 mg dobrze wspominam, byłem bardziej żywy, mniej apatyczny. Ale sądzę że warto najpierw dłużej pobyć na standardowych dawkach zanim wjedzie się na więcej niż 375 mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.