Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1608 / 1024 / 7
@MAHONISTA ma.
psylocybina zawarta w grzybach musi się związać z receptorami serotoninowymi, które są kontrolowane przez wenlafaksynę. To trochę tak, jakby grzyby pukały w serotoninowe drzwi, a wenla je tylko ciut uchyliła, więc nie wejdą i się nie rozgoszczą. Nie będą działać wcale, albo ultra słabo.
Jeśli chcesz się porwać w grzybowy wir, to musisz zejść z antydepresantu do zera, odczekać miesiąc na sucho i dopiero wtedy mógłbyś doznać w pełni psylo mocy.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 5 / / 0
A właśnie miałam zbiory 😞
  • 3212 / 545 / 0
Wbijam na dawkę 150mg.
Paroxetyna przestała działać wenla czuć że coś tam majstruje.
Zastawiają mnie dawki do 300mg, czy zmienia to coś? Czy w końcu za parę miesięcy wyleczą mi ta depresję i przestane być kastratem od środka?

Mam juz dość, kolejny rok leczenia, nawrót ostrej depresji podczas przerw.
Dwa razy próbowałem. Jak to dziadostwo wyleczyć na zawsze?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 957 / 174 / 0
@pomasujplecki ja na 300 mg mocno już czułem noradrenaline.Na 225mg nie była aż tak mocno odczuwalna więc wskoczenie na 300mg dużo zmieni.Wgl wenla zajebisty lek tylko szkoda że brakuje tego działania przeciwlękowego
  • 1418 / 227 / 0
@pomasujplecki ja wyraźnie odczułem różnicę między 150 a 225 mg wenlafaksyny, konkretnie pobudzenie, więcej się chciało itd., pewnie to noradrenalina weszła bo niby do 150 mg działa tylko na serotoninę jak zwykły SSRI.
  • 3455 / 555 / 2
Ja walę donosowo wenle. Działanie o wiele mocniejsze jak oral.

Tylko musi być z firmy Bluefish bo oni mają jako jedyni po wysypaniu z kapsułki takie duże kulki łatwe do kruszenia łyżeczką. Inne firmy farmaceutyczne mają takie maluteńkie kuleczki że nie idzie tego pokruszyć normalnie tylko od Bluefish.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 47 / 0
@pomasujplecki Leki maskują chorobę, po odstawieniu zazwyczaj zły stan wraca. Warto będąc na prochach nad sobą pracować. Może psychoterapia, może religia, techniki relaksacyjne, medytacja. W każdym razie według mnie wenlafaksyna to najlepszy lek na rynku przeciwdepresyjny. Czekaj cierpliwie , a na pewno staniesz na nogi, czego Ci życzę :)
  • 957 / 174 / 0
@Mefistofeles1945 takie kulki ma także generyk pod nazwą perf....
  • 25 / 4 / 0
@pomasujplecki przepisali Ci paro na depresję? Towarzyszyły Ci przy tym stany lękowe? Mnie przepisali paroksetynę ze względu na ataki paniki, które wysunęły się poniekąd na pierwszy plan, ale to chyba nie jest najlepszy wybór dla samej tylko depresji. Ataki paniki ten lek skutecznie eliminuje, na lęk społeczny działa dość dobrze, ale nastrój mam strasznie chujowy. To trochę tak, jakby życie było na wyciągnięcie ręki, a jednak nieosiągalne dla mnie. Profil działania wenli mnie bardzo intryguje, ale boję się nawrotu stanów lękowych na niej i zwiększonej nerwowości.
  • 1418 / 227 / 0
@flaner ja całe życie zmagam się z lękiem i fobią społeczną i wenlafaksyna zajebiście mi na to pomaga, już trzeci raz do niej wracam po innych lekach i nie zawodzi. Za pierwszym razem 150 mg wystarczało w zupełności czyli dość niska dawka, teraz niby biorę 225 i przez chwilę brałem 300 mg ale to z innych powodów. Brałem prawie wszystko i na depresję z lękiem i fobią społeczną najlepsze były dla mnie wenlafaksyna, duloksetyna i paroksetyna.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.