Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Najbardziej przyjaźnie wypadną 4 podstawione tryptaminy ale lizergamidy już nie pochodne MDMA o skróconym działaniu... np. MDEA. Najbezpieczniej wypadną benzodiazepiny i opiaty byle nie odstawiać nagle. Najciekawsza, a względnie bezpieczna będzie ketamina, dephinidyne ale jej metoxsy analogi już nie bardzo. Zwłaszcza wszelkie analogi fenicyklidyny i etycyklidyny. ( one nadchodzą!)
http://www.wple.net/plek/numery_2013/nu ... 17-622.pdf
Ogólnie środki hamujące: opiaty, benzodiazepiny, niektóre dysocjanty są bezpieczne. Najbardziej polecam ketamine. Takie uczucie jak by cię wielki pluszowy miś przytulal. 10/10
Ale wszystko ciągnie ryzyko. To tak na wszelki wypadek.
Przeszukałem tyle ile sie dalo i nie znalazlem nic podobnego wiec pisze nowy post w tej sprawie.
opisze to krotko i na temat: zdiagnozowano u mnie wade serca (dwupłatkowosc zastawki aortalnej z przerostem lewej komory, podobno prawie 50 % krwi mi sie cofa do lewej komory) ktora idzie w parze z lekka niewydolnoscia oddechowa (dusznosci w zasadzie 24/7). Myslalem o wzieciu LSD ale nie wiem czy to dobry pomysl. Z tego co slyszalem powinno byc to dla mnie bezpieczne ale wolalbym zasiegnac opinii wiekszej ilosci osob.
Z gory dzięki za odpowiedzi
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.