Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Hej. Zmagam się z powracającym infekcjami jamy ustnej. Na codzień jama ustna jest dość nierówna z jakimiś wybrzuszeniami, ale po szuraniu pojawiają mi się takie bąble, które wypełniają się ropą. Zdarzało się że ta ropa pękała i znowu się nią napełniała ale tym razem wewnątrz powstała taka bolesna gruda która nie chce się wydostać, jest bardzo twarda przemieszczająca się . Z jednak nawet wyleciała zielona tkanka i myślałam że to koniec, nic bardziej mylnego znowu się napełniła, powstała kolejna grudą. Jest opuchnięcie policzka, cała błona śluzowa jest tak opuchnięta że mogłabym sobie ją spokojnie przygryzać. Czym to jest spowodowane? Dlaczego to mi się dzieje. Już raz miałam liczne afty i antybioterapie ale to powtarzający się problem w lepszym lub gorszym stopniu teraz faktycznie ten rdzeń ropy nawet nie pęka tylko siedzi pod skórą a jakikolwiek nacisk powoduje okropny ból. Policzek gorący, spuchnięty, węzły chłonne też powiększone
  • 585 / 30 / 0
pytając czym to jest spowodowane to raczej wiesz, że szuranie zaostrzyło to wszystko a pytasz o konkretne mechanizmy, nie napiszę teraz ale na Twoim miejscu udałbym się pilnie do chirurga/sor!
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów