Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
  • 40 / 2 / 0
zatolmilast.gif
kwas 2-[4-[[2-(3-chlorofenylo)-6-(trifluorometylo)pirydyn-4-ylo]metylo]fenylo]octowy
https://en.wikipedia.org/wiki/Zatolmilast

Substancja ta działa poprzez blokadę enzymu PDE4D: Enzym fosfodiesteraza 4D (PDE4D) naturalnie odpowiada za rozkład cząsteczki cAMP (cykliczny AMP) w mózgu.

Zablokowanie tego enzymu zapobiega rozpadowi cAMP.

Wzrost poziomu cAMP: W rezultacie stężenie wewnątrzkomórkowego przekaźnika cAMP wzrasta.

Aktywacja szlaków pamięci: Podwyższony poziom cAMP stymuluje kinazę białkową A (PKA) i białko wiążące element odpowiedzi cAMP (CREB). Te szlaki sygnałowe odgrywają kluczową rolę we wzmacnianiu połączeń między neuronami (neuroplastyczność) oraz w procesach wczesnego i późnego kodowania pamięci.
Zastosowanie
Dzięki takiemu mechanizmowi działania lek ma zdolność do
Zwiększania łączności między neuronami i pobudzania procesów uczenia się.
Wspierania formowania pamięci, co potencjalnie może łagodzić objawy otępienia.
Poprawy funkcjonowania poznawczego i behawioralnego u pacjentów z zespołem łamliwego chromosomu X (FXS).

Opis działania:

Odkryłem, że faktycznie powoduje to pewne objawy przypominające OCD, w wyniku których mój mózg zostaje bardzo pobudzony w toku myślenia i nie pozwala mi się z tego wydostać. niestety, tak naprawdę nie jest to sposób „zrób coś". zauważono to przy 10 mg i przy 5 mg x 2.

naturalnie, po odkryciu tej reakcji, spróbowałem użyć niższych dawek, zaczynając od 5 mg przyjmowanych raz, i nadal prowadziło to do niewielkiego wzrostu tego zachowania. więc zdecydowałem się na około 3 mg, co jest dobrym miejscem dla mnie osobiście, gdzie faktycznie wprowadza tę koncepcję „zablokowania" w praktyczne zastosowanie i mogę jej użyć do załatwienia spraw. Dodatkowo pamięć robocza jest z tym niesamowita. to nie jest jakiś cudotwórca, ale dla bardzo napiętego studenta fizyki naprawdę robi różnicę, jeśli chodzi o internalizację szalonych operacji / pojęć matematycznych.

Ze względu na profil kinetyczny, najlepszą odpowiedź uzyskałem przy dawce 3 mg przyjmowanej 2 razy dziennie, w odstępie około 5–6 godzin
Opis Reddit i tłumaczenie jakieś pomysły ktoś testował?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
Artykuły
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.