Czy ma ktoś jakiś pomysł jaką legendę przygotowac na tym przesłuchaniu??? I czy moja mama może być koło mnie podczas przesłuchania?i czy mogę się wogóle nie stawić na to przesłuchanie?
Co do historii to nie pomogę, bo nigdy nie miałem przypału na komendzie/sądzie. Jedyne co mogę dodać, to nie przejmowałbym się na zapas. Sprawa jest błaha nie grozi Ci odsiadka, jeśli się tego obawiasz :D
Przed przesłuchaniem przeczytają Tobie regułkę i będzie w niej między innymi, że jeśli jakieś zeznanie obciążałoby Ciebie karnie to możesz odmówić udzielenia odpowiedzi na pytanie powołując się na art. 261. paragraf 2.
I tak jest. Jak będą Ciebie pytać czy kupowałeś narkotyki od tej osoby to odmawiasz powołując się na 261. / 2. To Twoje prawo.
A już najlepszym motywem jest mówienie, że się nie pamięta. Od samego początku utrzymywać, że nie pamiętasz kontaktów z tym człowiekiem. Nie wykluczasz, ale w tym momencie sobie nie przypominasz.
Nie przyznawaj się do zażywania narkotyków (jeśli jesteś nieletni, ale najlepiej w ogóle).
Nie przyznawaj się do załatwiania komukolwiek narkotyków.
Jak przyznasz się do udostępniania komuś, załatwiania to Twój status ze świadka zmieni się na oskarżonego. Nigdy w życiu nikogo na 100% nie częstowałeś ani nie sprzedawałeś.
Kłam albo 261. / 2
Powodzenia. Byłem dwa razy na takich przesłuchaniach. Zawsze nic nie pamiętałem. Nigdy nie było z tego powodu problemów.
2026 kwie 29, 13:01 - scalono /surv
Ale w mojej sprawie jako świadek art261 paragraf 2 nie przejdzie bo ja jestem świadkiem proszę i szalenie posta
Reszta się zgadza. Nie wiem, nie pamiętam, nie kojarzę, żebym dzwonił. Może komuś na imprezie hajs się skończył na koncie i dzwonił z mojego tel, ale nie wiem. Nie pamiętam.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.