Dział poświęcony dyskusjom nt. wezwań, które osoba otrzymała w związku z postępowaniem toczącym się wobec stron trzecich.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
Witam parę dni temu przyszło do mnie wezwanie na komende, termin za niecały miesiąc, dowiedziałem się że chodzi o moj numer telefonu z którego dzwoniłem po Krystynę z ogłoszeń w Warszawie. Napewno złapali vendora z Krystyną i przeszukali mu kontakty, a w nich był mój numer i dowiedzieli się że właścicielem numeru jestem ja.

Czy ma ktoś jakiś pomysł jaką legendę przygotowac na tym przesłuchaniu??? I czy moja mama może być koło mnie podczas przesłuchania?i czy mogę się wogóle nie stawić na to przesłuchanie?
  • 46 / 7 / 0
Stawiennictwo jest obowiązkowe nawet jako świadek, a nie osoba oskarżona. Wyjątkiem są szczególne przypadki jak choroba, lub zeznawanie w sprawie najbliższych. Zamiast obecności mamy lepszym rozwiązaniem będzie papuga, mniej stresów dla niej i lepsze wsparcie podczas sprawy.

Co do historii to nie pomogę, bo nigdy nie miałem przypału na komendzie/sądzie. Jedyne co mogę dodać, to nie przejmowałbym się na zapas. Sprawa jest błaha nie grozi Ci odsiadka, jeśli się tego obawiasz :D
  • 2052 / 506 / 0
Iść na przesłuchanie musisz.
Przed przesłuchaniem przeczytają Tobie regułkę i będzie w niej między innymi, że jeśli jakieś zeznanie obciążałoby Ciebie karnie to możesz odmówić udzielenia odpowiedzi na pytanie powołując się na art. 261. paragraf 2.

I tak jest. Jak będą Ciebie pytać czy kupowałeś narkotyki od tej osoby to odmawiasz powołując się na 261. / 2. To Twoje prawo.

A już najlepszym motywem jest mówienie, że się nie pamięta. Od samego początku utrzymywać, że nie pamiętasz kontaktów z tym człowiekiem. Nie wykluczasz, ale w tym momencie sobie nie przypominasz.

Nie przyznawaj się do zażywania narkotyków (jeśli jesteś nieletni, ale najlepiej w ogóle).
Nie przyznawaj się do załatwiania komukolwiek narkotyków.
Jak przyznasz się do udostępniania komuś, załatwiania to Twój status ze świadka zmieni się na oskarżonego. Nigdy w życiu nikogo na 100% nie częstowałeś ani nie sprzedawałeś.
Kłam albo 261. / 2

Powodzenia. Byłem dwa razy na takich przesłuchaniach. Zawsze nic nie pamiętałem. Nigdy nie było z tego powodu problemów.
  • 552 / 137 / 0
nie wiem, nie pamietam, najebany bylem.
  • 16 / 1 / 0
Bardzo wam dziękuję za pomoc, powołam się na art 261, a czy mogę całkowicie odmówic składania zeznań?

2026 kwie 29, 13:01 - scalono /surv

Ale w mojej sprawie jako świadek art261 paragraf 2 nie przejdzie bo ja jestem świadkiem proszę i szalenie posta
  • 2052 / 506 / 0
23methoxy pyta o to czy może iść z rodzicem co sugeruje, że jest nieletni. W takim przypadku mówienie rzeczy typu, że było się najebanym może skończyć się sprawą w sądzie rodzinnym w związku z demoralizacją.

Reszta się zgadza. Nie wiem, nie pamiętam, nie kojarzę, żebym dzwonił. Może komuś na imprezie hajs się skończył na koncie i dzwonił z mojego tel, ale nie wiem. Nie pamiętam.
  • 16 / 1 / 0
Ja mam 37 lat chodzi o to czy będą mnie maltretowali
  • 2052 / 506 / 0
Nie. %-D
  • 16 / 1 / 0
Jestes pewny ze nie będą mnie maltretować? Sprawa jest dochodzeniowi-sledcza
  • 46 / 7 / 0
Sprawa jest ukierunkowana głównie przeciw sprzedawcy, którego jak podejrzewasz złapali. To jemu grozi największa kara, dlatego starają się zabrać jak największy materiał dowodowy. Aizen dobrze radzi, aby grać głupka i liczyć na umorzenie dalszych czynności. W najgorszym przypadku, gdyby coś poszło nie tak dostałbyś grzywnę, lub odróbkę w postać prac społecznych. Posiadanie małej ilości na własny użytek ma znamiona małej szkodliwości karnej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.