Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 532 / 70 / 0
Jak dla mnie to pół na pół, wszędzie gdzie byłem to pisali, że deliriant

Btw, cipacz na działać na receptory sigma oraz NMDA, bardzo bardzo skomplikowana substancja. Jestem prawie pewny że ten dyso-feeling powoduje oddzialowywanie benzy na NMDA, i do tego dochodzi deliryczny feeling poprzez działanie na antycholinergine.

Czyli, na moje huopskje łoko jest to dysocjant j deliriant jednocześnie, ale musiałby się wypowiedzieć ktoś msdrzejszy
  • 69 / 26 / 0
Kannabinoid, dysocjant i stymulant głównie, efekty deliryczne w dużych dawkach z tego co wiem biorą się bardziej z silnej aktywacji receptorów kannabinoidowych w połączeniu z działaniem na inne receptory niż działania antycholinergicznego które nie jest jakieś mocne, jeśli w ogóle jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.