Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Cześć. Mam pytanie czy biorąc leki antydepresyjne ( elicea , triticco ) można palić e-fajki? Chodzi konkretnie czy nikotyna jakoś wpływa u Was, na stan psychiczny? Pytam bo zauważyłam że po włączeniu lęków po zapaleniu łapie jakiś dziwny stan, niepokój czego wprzed farmakologią nie było …
  • 35 / 3 / 0
Tak po prostu działają SSRI, na niektórych, na początku terapii.
  • 39 / 9 / 0
nikotyna wchodzi w interakcję z niektórymi antydepresantami, obniżając ich stężenie we krwi. Z tego co rozumiem, palenie przyspiesza metabolizm niektórych leków przez zwiększenie aktywności pewnych enzymów, jak na przykład CYP1A2.

Tutaj na przykład jest wspomniany escitalopram, a tutaj trazodon.

Ale ogólnie to wszystko nie oznacza, że nie można palić. Po prostu możliwe, że będziesz potrzebował trochę większych dawek niż osoba niepaląca.
  • 32 / 1 / 0
Ja biorąc ssri po zapaleniu papierosa czuję się jakbym wypił alkohol przez kilkadziesiąt sekund…Ogólnie działa na mnie depresyjnie ten „zestaw”
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.