Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 8 / / 0
Mam takie pytanie, powiedzmy hipotetycznie jakbym miał jakieś leki na receptę jak np kwetiapina, sulpiryd, Skudexatramadol(nie używamy nazw generycznych_xxx) czy nawet substancje na zgagę to w jaki sposób mógłbym się ich pozbyć odpłatnie, wiem że to nie jest legalne i bardzo źli ludzie tak robią no ale przypuśćmy że chciałbym to w jaki bezpieczny sposób można by było ich się pozbyć tak żeby nie zaznać więziennego chleba?

Zawsze mnie zastanawiało jak taki czarny rynek działa - jak w bezpieczny sposób znaleźć klienta, w czym najlepiej dokonywać transakcji i jak by to było z wysyłką.

Znajdzie się osoba albo osoby które mają wiedzę na ten temat?
  • 1444 / 376 / 13
możesz pozbyć się ich w bezpieczny sposób wyrzucając je do specjalnego kontenera na przeterminowane leki — znajdują się one w większości aptek

sprzedaż leków opatrzonych receptą poza obiegiem farmaceutycznym jest przestępstwem
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 8 / / 0
To w jaki sposób one trafiają na czarny rynek?

Raczej nie idą z tych kontenerów dla potrzebujących narkomanów.
  • 1444 / 376 / 13
mw tak samo jak rządowe laptopy dla młodzieży lądowały w lombardach %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4445 / 709 / 2117
@Baranik2 nie ma innej możliwości niż utylizacja leków za pośrednictwem dedykowanego kontenera. Zbywanie ich w celu uzyskania korzyści finansowych może wiązać się z poważnymi komplikacjami. Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest skonsultowanie się z bliskimi osobami, które mogłyby potrzebować tych leków – mowa tutaj o zaufanych członkach Twojego kręgu społecznego.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 650 / 63 / 0
Z tych lekow to jedynie tramadol jest cos wart a jesli jest to peeparat laczony z paracetamolem czy innym gownem to raczej ciezko kommus to pogonic .lepiej to wrzuc do pojemnika na leki w jakies aptece
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.