Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 107 / 13 / 0
Witam, 3 tygodnie temu odstawilam pregabaline. Najgorsze czyli jakies straszne akatyzje itd. minelo, ale pozostalo mi takie uczucie niewygody i ciezar na sercu. Z czasem to pewnie przejdzie i tak: czy jesli bede zazywala 2 razy w tygodniu lorazepam to organizm potraktuje to jako druga pregabaline i wychodzenie z tych zlych stanow zostanie zablokowane, czy potraktuje jako calkiem inna substancje i z czasem to zle samopoczucie minie? Jak myslicie? moge brac lorka czy nie chcac calkowicie wyjsc z pregi?
  • 1345 / 147 / 8
zly pomysl, zamienisz pregabe na lorka. ogolnie mechanizm dzialania tych dwoch substancji mozna nazwac za podobny, obie wplywaja na gospodarke takiego neuroprzekaznika jak kwas gamma-aminomaslowy, wiec lorafen bedzie wykazywal podobne dzialania i bedzie znakomicie lagodzil objawy odstawienne po pregabie ale bedzie ci ciezko nie wpierdolic sie w lorafen a benzodiazepiny to cholernie mocno uzalezniajace gowno podobnie jak pregaba. na twoim miejscu nie lagodzilbym obecnych stanow benzodiazepinami a raczej je przeczekal badz poszukal czegos w dziale z natura, melisa moze ashwaganda. wiem, slaba moc ale trzeba to przebolec.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 4329 / 700 / 2117
@theharewhohears jeśli zamierzasz stosować lorazepam sporadycznie (np. 2 razy w tygodniu), istnieje mniejsze ryzyko uzależnienia i nawrotu objawów odstawienia pregabaliny.

@cbsz lorazepam działa na inne receptory niż pregabalina, więc nie powinien bezpośrednio wpływać na proces wychodzenia z uzależnienia od pregabaliny. Jednak może wpływać na ogólny stan układu nerwowego, co może opóźnić pełne wyzdrowienie.

Lorek to GABA_A (które są głównymi receptorami dla GABA, głównego neurotransmitera hamującego w ośrodkowym układzie nerwowym), natomiast Pregabalina z kolei — (wiąże się z podjednostką α2δ napięciowo zależnych kanałów wapniowych w ośrodkowym układzie nerwowym).

Imo wchodzenie z jednego na drugie to taniec z diabłem. Nic nie leczysz, a tylko odwlekasz w czasie. ¯\(°_o)/¯
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 107 / 13 / 0
Wielkie dzieki za odpowiedzi. Poczekam na wiecej zanim zadecyduje.

@deadmau5 mysle ze mozesz miec racje ze to nie bedzie mialo wplywu bo wczesniej bralam juz lorka na akatyzje ktorej nie moglam zniesc, i te akatyzje zniknely, a zostaly mniej straszne objawy odstawienne.

A jakby to zrobic jeszcze tak zeby dwa razy w tygodniu wziac ten lorazepam, raz czy dwa biperyden, a raz czy dwa propranolol, i w ten sposob przejsc caly tydzien praktycznie bez tych objawow?
  • 351 / 37 / 0
Mi pomagały dawki tramadolu 25-50mg branych popołudniu przeważnie 16, przed południem nigdy nie bierz, bo potem będzie męczyło żeby doładowac na wieczór, a jak nie mogłem spać to dawałem estazolam 2mg.
Jak polecisz tydzień na takich mikrodawkach to nawet nie spowoduje to gorszego samopoczucia.
Sympramol też pomagał, działa tak bardziej w tle przyczajony, jak już to na wieczór, nigdy z rana.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.