Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2394 / 653 / 0
W jakiej instytucji lub pod jakim numerem można sprawdzić ile ma się mandatów i na jaką kwotę, Ile ma się godzin społecznych do odróbki i czy też przeciwko mnie przypadkiem aktualnie nie toczą się jakieś sprawy ????

Nie pilnowałem tego i przez to ostatnio zostałem zawinięty na wczasy do pierdla na 2 tygodnie. Chciałbym teraz ogarnąć swoją sytuację i mieć to wszystko pod kontrolą. Gdzie to można sprawdzić ???

Nie odbierałem żadnych awiz od prawie pół roku , trochę byłem za granicą ale jak wróciłem też miałem w to wyjebane - no more...
  • 3245 / 617 / 0
To że jesteś poszukiwany w drobnych sprawach można dowiedzieć się dopiero przy spisywaniu, czy innej kontroli z funkcjonariuszami, bo u nas nie raz było tak że przy spotkaniu w terenie policjant sprawdza przez jakąś krótkofalówkę jaka jest sytuacja osoby kontrolowanej, i nie ma że ja skoczę tylko do domu coś zabrać, przynajmniej takie sytuacje się zdarzały.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0
No ale jak to, to nie da rady się dowiedzieć ile ma się godzin społecznych do odróbki?? Przecież skoro mnie wsadzili to muszę miec jakiegoś swojego kuratora. I co nie da rady sprawdzić kim tenże jest?? Musi być jakaś możliwość ....
  • 3245 / 617 / 0
@WujekMorda
Sory za interpunkcję. i niejasną składnię zdania.
Chodzi mi o to że nie musisz być poszukiwany aż tak żeby cię ganiali.
Właśnie czasami dopiero przy spisywaniu mogą kogoś aresztować, i jak sprawa nie jest kryminalna,
Stan konta jaki jest jeśli ma się kartotekę jakąś, to nie wiem bo nie miałem.
A to co wiem to z opowieści kilku osób, więc takie muszą być przepisy.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4278 / 697 / 2117
Ilość godzin prac społecznych sprawdzisz bezpośrednio w instytucjach, które tym zarządzają, albo przez które to przechodzi, są to m.in: sąd, kurator sądowy, czy też instytucje, realizujące prace społeczne. Sprawdzić też możesz w biurach ds. społecznych (w niektórych regionach one istnieją). Wnet pozostaje opcja kontaktu telefonicznego, bądź odwiedzenia placówki/ek osobiście.

Pewnie pijesz do tego, czy istnieje jakaś apka, w której możesz to sprawdzić. Z tego co mi wiadomo - nie, nie istnieje. Na razie nie ma takiej opcji, żeby sprawdzać to za pomocą stron internetowych, czy też aplikacji i mieć "na bieżąco", bez kontaktu z w/w podmiotami.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
Też mi się wydaje że po prostu iść się zapytać, tylko to głupie by było jak bym napisał żeby zagadać z dzielnicowym, lub "iść na komendę".
  • 4278 / 697 / 2117
@Verbalhologram i tak innej opcji nie ma. Najlepiej chyba zadzwonić jednak do placówki telefonicznie i dowiedzieć się, bez konieczności wychodzenia z domu. To najwygodniejsza opcja.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2394 / 653 / 0
@ deadmau5 W sensie jakiej placówki ?? Bo to co gada Hologram to z całym szacunkiem to jakaś komedia, że niby mam czekać aż psy mnie wylegitymują , wrzucą na bęben i jak na loterii dowiedzieć się czy idę siedzieć czy też nie ? xD xD .... Musi być przecież jakaś opcja żeby się dowiedzięć ile mam godzin do odrobienia..... Dzwoniłem do generalnej mandatowni w Opolu i się dowiedziałem że mam mandatów na 3,5k. Luzik. rozłożę to na raty i będzie Si... Ale wg moich szacunków powinienem mieć tego więcej a co za tym idzie na pewno część już zamieniła się na godzinki.... Jak mi powiecie gdzie dzwonić to stawiam duże Craftowe Piwerko przy najbliższej okazji ;) ; )

Deadmau +10 za Tomyego Shelby w Avku <3 <3 <3
  • 3245 / 617 / 0
To co ja napisałem nawiązuje tylko do bycia poszukiwanym, że nie musisz mieć wjazdu na chatę i tym podobne, zaznaczam, że w przypadku bycia poszukiwanym ale bez priorytetu, jeśli są to drobne nie kryminalne sprawy. A jak ja bym miał się dowiedzieć o tematy typu mandaty, gdzie w życiu dostałem jeden za psa który zerwał się ze smyczy i naszczekał na faceta który to zgłosił, ale było zapłacone i ja sam już o tym zapomniałem. To co pisałem znam z opowieści, i już musiałem na ten sam temat napisać 3 posty, jak się nie boisz to zwyczajnie zapytaj dzielnicowego. W gogle znajdziesz info na temat mandatów, a jest też jakaś aplikacja mObywatel czy jakoś tak, ale na temat odróbek nic nie znalazłem.
  • 4278 / 697 / 2117
sąd, kurator sądowy, instytucje zajmujące się sprawami odróbek.
Pisałem Ci o tym już wyżej. Jest to najszybsza i najłatwiejsza opcja. Sprawdź, czy w twojej okolicy nie ma takich instytucji i to do nich skieruj owe pytanie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.