Zaciekawiłeś/aś mnie generalnie. Były jakieś problemy z prawem faktycznie? Może jednak znasz powód albo zwyczajnie cię chuja zrobili bo myśleli, że mają coś na ciebie. Spytałbym się jakiegoś policjanta, ale z psami nie gadam. Znam jednego na emeryturze to się go spytam przy jakieś okazji.
18 maja 2024Agagaga pisze: Tak jak w tytule, sytuacja wyglądała tak że zatrzymali mnie z powodu przekroczenia 10km/h. Mandat, wiadomo, punkty poleciały ale bardziej mnie zestresowało to że jak sprawdzali mnie to jeden z policjantów powiedział że się im świece na niebiesko, po zapytaniu co to oznacza odpowiedział "tajemnica, to informacja dla nas z kim mamy do czynienia" zaczęli się mnie wypytywać wtedy dość intensywnie o moje życie prywatne oraz o przeszłość czy miałam jakieś zachwiania z prawem. Przeszukałam cały internet i nic nie znalazłam więc może wy mi pomożecie.
@Agagaga, znaczy to dokładnie to co napisałaś: osoba/przedmiot podlegający niejawnej kontroli . Jak byłaś podana chociażby jako świadek w jakiejś sprawie o narkotyki, to może przez to zostałaś tak oznaczona. Dodatkowo znalazłam to:
Osoby lub przedmioty wprowadzane w celu przeprowadzania kontroli niejawnych lub kontroli szczególnych (Art. 36 Decyzji SIS II). – celem tych wpisów jest uzyskanie informacji o osobach lub przedmiotach w celu ścigania przestępstw oraz zapobiegania zagrożeniom bezpieczeństwa publicznego lub narodowego;
KOMENDANTA GŁÓWNEGO POLICJI w sprawie Krajowego Systemu Informacyjnego Policji.
W skrócie mówiąc to dane tam przetwarzane są bez zgody i wiedzy osoby zainteresowanej. Jest możliwość złożenia wniosku do KGP o usunięcie swoich danych ale różnie jest to rozpatrywane i może budzić podejrzenia.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.