Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 27 / 3 / 0
Brał ktoś z was udział w hipnoterapii w zwiazku z zaburzeniami psychicznymi? Psychiatria, terapie ciągle zawodzą. Dużo czytałem o hipnoterapii i wydaje mi się że już w desperacji próbuje chwycić się ostrza. Na każdej stronie takiego terapeuty brzmi to jak fajne i szybkie rozwiązanie na każdy problem. Ale wchodzisz w usługi i sie okazuje że gość poza terapią ma usługi stawiania tarota i numerologie XD I się już gubie, co jest naukową metodą terapeutyczną a co pradawdną magią, energią astralną czy inne gówna. Certyfikaty też chuj wie co znaczą, jedni podają, drudzy nie, a jak podadzą to i tak ciężko sprawdzić skąd i jaki certyfikat cokolwiek jest warty. A koszty takich sesji to 700 zeta za jedną, więc trochę się obawiam, zwłaszcza ze nie mam zbyt dobrej sytuacji finansowej.

Miał ktoś z was do czynienia? Zadziałało? Jak szukać specjalisty i na co zwracać uwagę?
  • 3 / 2 / 0
Polecam spróbować autohipnozy (można łatwo znaleźć nagrania na youtube) jako takiej "wersji demo". Spróbuj i sam się przekonaj, nic nie musisz płacić, a wielu osobom to pomaga. Oczywiście to nie to samo co sesja z terapeutą, ale jakiś wgląd może Ci dać i pomóc Ci zdecydować czy chcesz w to iść
  • 1 / / 0
Myślę, że warto. Autohipnoza jeśli nie jesteś zaawansowany w temacie, nie przyniesie zbytnio korzyści. Warto oczywiście medytować i próbować innych alternatyw, ale uważam, że dobry hipnoterapeuta jest w stanie zdziałać cuda, a przede wszystkim szybciej dojdziecie do przyczyn i odpowiedzi Twojej sytuacji. Jeśli natomiast chodzi o certyfikaty to na pewno warto żeby miał Omni.
  • 5 / / 0
Znajoma z borderem miała jakąś płytką hipnoze. Faktycznie przestała spamowac i histeryzowac co chwile ze facet ją zdradza albo popatrzyl sie na jakąś laske.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich