4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / 2 / 0
Domowa produkcja metkatynonu do podania dożylnego.

Składniki:
- opakowanie Sudafedu,
- potasowy nadmanganian,
- ocet spirytusowy,
- h2o.

Przyrządy:
- strzykawki - 2x20ml, 2x10ml, 2x5ml(wersja optymalna),
- 2x literatka szklana,
- mieszadełko,
- chusteczki higieniczne.

Sposób przygotowania:
1)rozkruszyć 12 tabletek Sudafedu na miał i wsypać do literatki,
2)do miału sudafedofego wsypać ok. 1/3 łyżeczki nadmanganianu potasowego i zamieszać aż do ujednolicenia,
3)następnie wlewamy 2,5ml octu,
4)mieszamy do momentu gdy spód literatki robi sie ciepły, a roztwór zagęszcza się i wydziela zapach marcepanu,
5)niezwłocznie po tej reakcji dolewamy 16ml h2o + 6ml h2o nieco później,
6)powinniśmy uzyskać gęstawy roztwór barwy ciemno-brązowej o woni marcepanu,
7)do strzykawki 20ml wkładamy filtr zrobiony wcześniej z kawałeczków porwanej chusteczki higienicznej o grubości ok. 0,6 mm,
8)do wcześniej przygotowanej strzykawki wlewamy roztwór otrzymany w pkt6. Delikatnie naciskając tłok filtrujemy. Przefiltrowany roztwór powinien być przezroczysty o zabarwieniu lekko żółtawym
9)Czystą strzykawkę napełniamy 5 - 10ml otrzymanej przez filtrację substancji nakładamy igłę... enjoy!

P.S.
Roztworu gotowego do podania powinno wyjść ok. 20-30 ml czyli 2-3 zastrzyków po 10ml. Podczas wstrzykiwania może robić Ci się gorąco i będziesz czuła w nozdrzach zapach octu.

Minusem efedryny otrzymywanej w ten sposób jest stosunkowo krótki czas działania max. 4 godz. i w fazie zejściowej uczucie niedosytu oraz przygnębienia.

Miłego eksperymentowania!

[Poprawiłem polskie znaki.]
Ostatnio zmieniony 03 marca 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 7 razy.
Powód: Zmiana nazwy tematu.
Uwaga! Użytkownik Szalony Kapelusznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Czy branie dożylne efedryny ma takie same skutki jak branie doustnie ?
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 15 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper »
To nie jest przepis na oczyszczanie efedryny, tylko na syntezę katynonu. Stąd ten zapach marcepanu. Ketony zazwyczaj przyjemnie pachną.
Uwaga! Użytkownik lucyper nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 2 / 0
Branie dożylnie ma dużo szybszy efekt, bo gotowy produkt dostaje się bezpośrednio do krwioobiegu.

A czy marcepan nie ma przyjemnego zapachu?! Nie jestem chemikiem więc mogłem się pomylić, ale nie ważne co to jest ważne, że daje energetyczneggo kopa przybliżonego do speeda ;)
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005 przez Szalony Kapelusznik, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Szalony Kapelusznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Z punktu widzienia scislego umyslu ta procedura jest poroniona..... a gdzie tu izolowanie czystej substancji.. najprostrza ekstrakcja kwas-zasada i pozbywamy sie 90% gowna.
  • 9 / 2 / 0
co tu duzo pieprzyc na ten temat podalem recepture na niezle spidujaca miksture ktora wyprobowywalem wielokrotnie na sobie i kable mam nadal ok i mikstura dziala bez zarzutu
  • 507 / 10 / 0
A to w takim razie od razu ide walic po kablach ocet z nadmanganianem skoro sprawdzone....
  • 1680 / 266 / 0
mikor ma rację.

Ładuj sobie roztwór nadmanganianu i octu, ja nie mam zamiaru i innym również tak radzę.
Największy przegryw na forum
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Nie mam już nawet pojęcia jak skomentować sam temat, jednak o coś zapytam. Interesuje mnie odpowiedź na pytanie w jaki sposób odkryłeś ten cudowny sposób 'ekstrakcji' efedryny? A konkretnie: Czy szukałeś wedle zasad metody 'prób i błędów' przeprowadzając przeróżne działania alchemiczne (Bo chemią tego nie nazwę. Zresztą alchemia też była zbyt zacną nauką, ale z braku innych możliwośći, cóż.) i wstrzykując sobie produkty tych działań? Odpowiedz proszę.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?