Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Ciężko jest mi cokolwiek znaleźć dotyczącego używania różnych substancji posiadając zespół marfanoidalny (Marfan, Ehlers Danlos, Loeys Dietz itp). Jest tu ktoś z tym choróbskiem genetycznym?? Jak wyglądają wasze doświadczenia w łączeniu wadliwych genów z substancjami, na co uważać, czego nie brać, co się może stać, czy są w ogole jakieś interakcje/przeciwwskazania?? Mam nadzieję, ze jest tu choć jedna osoba w takiej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 19 września 2022 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 6123 / 428 / 12
Witamy na naszym forum,
Dziękuję za rozpoznanie struktury i prawidłowe umieszczenie wątku o Twojej przypadłości.

Odnosząc się do Twojego pytania: po pobieżnym przejrzeniu angielskiej Wikipedii na ten temat – wygląda na to, że objawem Twojej choroby jest słabość tkanek łącznych. Tych (czytam tamże) jest dużo w sercu – czyli Twoje serce jest bardziej wrażliwe na stres.

Stąd odradzam Tobie jakiekolwiek stymulanty – a w szczególności te długodziałające. Wygląda mi na to, że Twoje serce może ciężko znieść przedłużony wycisk, jaki syntetyczna stymulacja mu zafunduje w sposób bezustanny przez ponad 8h.

Beta-ketony działają krócej, więc mniejsza szansa że coś pęknie – ale to przy założeniu że nie weźmiesz drugiej dawki (dorzutki). Wciąż, ryzyko określam na średnio-wysokie.

Czytając na forum, kieruj się bardziej w stronę "czystych" serotoninergików – mam kolegę ze słabym sercem który stymulantów nie rusza; ale LSD, DMT, grzybki i w ogóle bezproblemowo łyka.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
ODPOWIEDZ
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem