₿: 1DeadJim4W88mMEeK5QK4VJE1rsN8k3LPASam proces jest dosyć prosty, potrzeba jedynie trochę rzeczy kupić. Z drugiej strony obecnie jest możliwość zamawiania w EU suszu/edibles z delta-8.
Podziel się posiłkiem, chamie
28 października 2022Salabanzi pisze: THC to THC, cbd to cbd. To nie jest możliwe na 99.9% Jeżeli to czyste cbd to nie ma prawa być tam THC.
Ponadto słyszałem, że samo podgrzanie izolatu już zmienia jego właściwości, oprócz CBD pojawiają się inne związki w tym THC jednak nie wiem czy to prawda.
https://vimeo.com/744741215?embedded=tr ... =183656983
Oczywiście ze izomeryzacja cbd do delta-8 jest możliwa.
Na dzień dzisiejszy wiem o wiele więcej, człowiek uczy się cały czas. Zostawiłem sobie na szczęście margines błędu(~0.01%) :D
₿: 1DeadJim4W88mMEeK5QK4VJE1rsN8k3LPANiby ten sposób z linku powyżej jest również opisana tu https://en.psychonautwiki.org/wiki/Conv ... optilolite z tą różnicą że proporce są tam odwrócone, więc coś może być na rzeczy. Jakby ktoś już miał z tym doświadczenie to fajnie by było dostać takie info, a jak nie to najwyżej sam się poświęcę i spróbuje jak będę mieć wolną chatę.
Jeszcze dla osób bardziej znających się na chemii to można przekształcić cbd w THC w środowisku kwaśnym ogrzewając pod refluksem.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.