...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
  • 23 / / 0
Hej,
Podobno w Syberii jest pewien ośrodek, który leczy grzybami halucynogennymi, zapomniałem nazwy tych grzebów i tego ośrodka, rzekomo kuracja jest wykonywana w specjalnej klinice pod nadzorem lekarzy, koszt to około 30-40 k złotych, ale osoby, które przejdą ten etap leczenia rzekomo mają też nigdy nie spróbować znowu, gdyż te grzybki cos tam blokują etc..

wiecie o czym mówię? ktos się z tym spotkał i mógłbym wydać opinie... wiem, że to miejsce dla osób z tzw. "dobrych domów", gdzie rodziców stać na taką kuracje dla dziecka, ale czy mamy tu kogos takiego kto był w tym miescju? mogłem pomylić osrodki
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.