Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
W skrocie 18 msc prac spolecznych 20h w miesiacu? ktos mial podobny wyrok i bedzie chetny podzielic sie info na prvi? jaki przelicznik jak bede chcial odsiedziec? czy moge isc 2 dni z rzedu po 10h i miesiac odjebany czy kazdego dnia pierdolenie po godzinie? prosze wylacznie osoby majace konflikt z prawem, podobna sytuacje, wyrok za handel oksykodonem, handel kokaina nie udowodniowy przez wycofanie zeznan swiadka przez pobicie ktorego mi nie udowodniono, i nie zrobilem tego.
Uwaga! Użytkownik Abecadlo2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12493 / 2425 / 0
Czyli niczego Ci nie udowodniono, ale i tak wyrok skazujący? xD
  • 120 / 31 / 0
21 listopada 2021Abecadlo2 pisze:
W skrocie 18 msc prac spolecznych 20h w miesiacu? ktos mial podobny wyrok i bedzie chetny podzielic sie info na prvi?
Mnie usadzono na 24miesiace po 30h na okres dwóch lat.
Podczas odpracowywania, napotkałam wiele przygód oraz istnien.
Trochę kolidowało z pracą, w pierwszej instytucji, lajcik! Zajmowałam się ludźmi schorowanymi w DOmu pomocy socjalnej dla starców, tzw. DPS, przez 8miesiecy.
Wybuchła epidemia i mnie przerzucono.
Drugi obiekt gdzie mnie usadzono, był bardziej konserwatywny.
Tam się musiałam bardziej przykładać i rzadko dopisywali godziny.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.