W sklepach czy w aptece mało kto zwraca uwagę, że chodzę bez. Ostatnio raz w aptece, raz w pociągu. Pokazałam zaświadczenie i powiedzieli, że ok. Ale póki jeszcze były otwarte kina i byłam w kinie i kazali mi nałożyć maskę, pokazałam zaświadczenie, a pracownica wyrzuciła mnie z kina mimo tego. I powiedziała, że jak ktoś jest zdolny wyjść z domu, to jest zdolny nosić maskę. Lol.
Czy miała prawo? Czy można się sądzić?
Czy z takim zaświadczeniem mogę bez problemu chodzic, gdzie chce? Muszę iść do ginekologa niebawem, a boję się trochę awantur tam. Ale odkładać badań tez nie powinnam, a masek pewnie nie zniosą kilka lat. Ale chyba jeden lekarz nie powinien podważać drugiego? Mój ginekolog wie jednak, że 3lata temu już się leczyłam psychiatrycznie, tylko wtedy na dystymię. Teraz studia wyzwolily u mnie olbrzymi GAD.
Jakiś czas temu czytałem że sprawy w sądzie o nie noszenie maseczek są na korzyść właśnie tych osób bez masek.
Możesz też po prostu podejść do tego ginekologa, pokazać zaświadczenie i zdjąć maseczke, gwarantuje że nie będzie problemów...
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.