Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, od 16 roku zycia choruję na łuszczycę i wlasnie sie zastanawiam czy jest tu ktoś kto rownież się z nią zmaga i zauważył pogorszenie stanu skóry po zażywaniu substancji psychoaktywnych? :trucizna: Jedyne co moge powiedziec to że po paleniu mj moje stany zapalne zmiejszaja sie na jakis czas :D Niby nic szczegolnego ale zawsze cos
  • 83 / 4 / 0
Wiadomo, po ziole będzie lepiej, jednak po alku, fecie ( wszystkim co jest chemiczne, u zdrowego człowieka wywołuje wysypki i krosty). Co to za pytanie. %-D
  • 1 / / 0
Przy mefie i mefopodobnych nie zauważam pogorszenia się stanu skóry, ale warunkiem jest porządne nawadnianie się. Ani emka sni mety wpływu nie msjsZa to zmiany w oczach powoduje alko, szczególnie, jak się powtórzy je jeszcze następnego dni. Dlatego niemal go nie piję.
  • 96 / 3 / 0
Ja mam łuszczyce od jakichś 7 lat i nigdy nie zauważyłem ani poprawy ani pogorszenia stanu łuszczycy po jakimkolwiek dragu a bralem ich dziesiatki
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 44 / 3 / 0
ja choruję ponad 10 lat nigdy nie zauważyłam jakiegokolwiek wpływu ćpania na przebieg łuszczycy
  • 554 / 75 / 0
Szczerze mowiac odkad zachorowalem na luszczyce troche sie zalamalem przez swoja niska samoocene przerobilem od konopii do opioidow i nie zauwazylem zmian
Jestem dość trudny.
  • 3 / / 0
Siemka, moja łuszczyca kilka razy się zaostrzyła ale nie miało to związku z żadnymi substancjami, bardziej ze stresem.
  • 25 / 2 / 0
Zgadzam się, u mnie zaostrzenie i nowe ogniska pojawiły pod wpływem bardzo silnego stresu, 1 raz byłem pod wpływem alkoholu, natomiast 2 raz ciag alko+feta+wszystko co wpadnie w ręce. Po operacji dostawałem bardzo dużo leków przeciwbólowych NLPZ, ketonale tramal. Przez ten czas zapomniałem, że mam łuszczycę, skóra sama wróciła do normalnego stanu, niestety jakieś 2 tygodnie po odstawieniu leków, problem powrócił.
  • 4 / / 0
Również choruję na łuszczycę, najgorsze są opioidy w przypadku łuszczycy. Histamina wywala tak mocno że czasem mam rany do krwi.

Teraz wydałem prawie 300 zł na leki na łuszczycę i staram się ograniczyć opio.

W pozostałych substancjach niedobrze jest brać stimów lub euforyków bo np. odwadniają organizm przez co łuszczyca się rozkręca...

A jeśli chodzi o benzo to spokojnie nie ma w 99% żadnej interakcji. Oczywiście w moim organizmie.
Uwaga! Użytkownik polymerase1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD

Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?

Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.