Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Ogólnie mój znajomy ma hashimoto i chce spróbować m'ki, a ja się martwię o typka, właśnie tu się rodzi pytanie: Czy bezpieczne jest w ogóle stosowanie takich substancji przy takiej chorobie? Wpływa to bardziej negatywnie na organizm niż u przeciętnej osoby? Ktoś też choruje i może się wypowiedzieć lub po prostu wie coś więcej?
Im więcej informacji tym mniej się będę martwił o chłopa i przynajmniej będzie wiedział na czym stoi.
Dodam jeszcze, że ziomo pali i rzadko się zdarzy, że gorzej się poczuje ale to akurat chyba normalne, każdy czasem miewa słabego tripa.
Ale inaczej już jest jak pije alko; stąd się biorą moje obawy - jak już pije, to szybko odpada i gubi film. Może to zależy po prostu od słabej głowy albo innych czynników, ale przezorny zawsze ubezpieczony.
pozdro generał kutazhoff
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.