Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1762 / 591 / 0
Najpierw zauważyłem to po DXM, nazywając to "zatapianiem i wynurzaniem się z fazy na przemian". Potem zauważyłem, że tyczy się to także marihuany i MDMA. W zasadzie tylko po alkoholu i grzybach tego nie odczułem (chyba że grzyby mieszane z kaszlakami).

Z czego to wynika?
Najbardziej widzę to po ostrym jaraniu - raz za razem mnie "wynurza" i ogarniam jak srogo zrobiony jestem, żeby za chwilę znowu mieć peak i tak przez 80% trwania tripu.

Również bodyhigh i wizuale zdają się zawsze podlegać tej regule.

Interesują mnie Wasze doświadczenia i chętnie przyjmę również jakieś naukowe wyjaśnienia tego stanu rzeczy.
  • 5 / / 0
Mózg nie pracuje cały czas tak samo. Docierające bodźce wew-/zewnętrzne, wpływają na percepcję i odbiór stanu własnego i otoczenia. Może od tego to zależy? Od jakości świadomości istnienia w danym czasie, osobistym stosunku do tej jakości czy też opanowania umysłu... Jednak są to tylko moje domysły, bo nie dotarłem do żadnych badań, które by taki stan wyjaśniały. Myślę, że ogólnie może być wiele czynników.
U siebie często takich wariacji nie zauważam, ale jak już to właśnie zależne od powyższych i od towarzystwa w sumie
Zapraszam do wzięcia udziału w badaniu! Dla Ciebie to tylko 5 minut, mi może pomóc określić swoją dalszą drogę :)
https://forms.gle/JAxktoSoRbVCUwdt9
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.