Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 659 / 0
Otóż totalnie przypadkiem zrobiem wiadro z butelki przez którą przeszło z 10 przepłuczek. Starsza mi wpadła na chate i niczym wichura ja wysprzątała i wyrąbała mi stare wiadro więc przez totalny przypadek byłem zmuszony użyć tej butelki i dzieje się ciekawa rzecz. Oróż wszystkie wiaderka jakie ściagam mają silny makowy posmak ;) Nie obrzyldiwy smak przepłuczki tylko wlasnie posmak takiego dobrego już przepłukanego maku. Jako że mam temat który smakowo jest średni to mi dużo daje :D Mam wrażenie jak bym każde wiaderko zagryzal jakimś dobrym makowcem. Ciekaw jestem jak długo to się utrzyma. Na razie poszły 3 i ten posmak cały czas się utrzymuje :D Jak to potrwa dłużej to teraz buteleczki po przepłuczkach zyskają u mnie drugie życie :D
  • 2392 / 659 / 0
proszę o scalenie
Utrzymało się przez całą jedną sesję ;) Na drugi dzień już ten efekt zaniknął
  • 1522 / 73 / 0
Nominuję Cię do ćpuńskiego odkrycia roku, wygrałeś talon na gastro i kapsalon %-D
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.