8 listopada mam iść na służbe przygotowawczą, a dzisiaj otrzymałem telefon z Komendy ze mam przyjść na przesłuchanie w sprawie i tu się rodzi moje pytanie czy powyższa sprawa stanowiła by problem co do zawodowej służby wojskowej.
Po ukaraniu - jak wyżej, dyscyplinarka i bye bye.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Ponadto. Podpisując umowę z wojskiem musiał dostarczyć zaświadczenie o niekaralności i tzw "czystości moralnej" - (tak to się wewnętrznie potocznie nazywa). W tej umowie jest informacja, że jest zobowiązany do poinformowania wojska, jak coś się zmieni w tej kwestii.
Z wojskiem by przeszło że mógłbym służyć niestety zostałem sklasyfikowany jako Niezdolny do zawodowej służby wojskowej że względu na wadę wzroku, krzywa przegrodę nosa, skoliozę oraz to że kiedyś miałem złamane dwie ręce w okolicach nadgarstków.
12 grudnia 2020Pawel030 pisze: Chyba że obejdzie się bez wyroku. Jeżeli przybiją grzywnę..
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.