Moja sytuacja wygląda tak, że odbywam karę 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata. Żeby zachować anonimowość nie powiem za co dokładnie, ale nie było to przestępstwo związane z narkotykami. Załóżmy teraz sytuację że zostanę przyłapany na posiadaniu 1-2g nielegalnych substancji (większych ilości nigdy nie kupuję) i pomimo zachowania najwyższych przepisów BHP zawsze mogę coś przeoczyć i w konsekwencji winę będzie mi się dało udowodnić. Czy w związku z tym, że już jestem aktualnie osobą karaną, z automatu poszedłbym do więzienia, czy jest szansa na wyrok w zawieszeniu, pomimo ze już jeden odbywam? Chciałbym sprowadzić z zagranicy parę egzotyków niedostępnych w polsce po 1 gramie, ale boję się przypału. Dużo prościej byłoby mi podjąć decyzję gdybym wiedział na pewno, że jednorazowa wpadka z 1g substancji nie miała by poważnych konsekwencji prawnych.
Ogólnie wyroków można mieć zawieszonych kilka zależy od sędziego i tego co ustslisz z swoim mecenasem ale to cienka linia sędzia może zawiesić koleiny wyrok ale nie musi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.