Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 198 / 7 / 0
Czy są dostępne RC które będą bezpieczne przy stosowaniu antydepresantów? (snri - duloksetyna) Jestem uzależniony od alkoholu i postanowiłem że pójdzie w odstawkę ale szukam czegoś co będzie zastępstwem do spotkań towarzyskich a więc coś co wywoła delikatną euforię i pobudzenie. Jest coś takiego? :nos:
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 6 / 1 / 0
SNRI powoduje nie tylko wychwyt zwrotny serotoniny, ale także dopaminy. Na zdrowy rozsądek wydaje mi się, że ketonowe stymulanty (euforia i pobudzenie) które mocno mieszają m.in w serotoninie oraz dopaminie nie są najlepszym pomysłem. Można liczyć się z tzw. Zespołem serotoninowym, lub zespołem neuroleptycznym związanym z dopaminą. Może się także okazać, że substancja w ogóle nie zadziała lub profil jej działania stanie się zupełnie inny. Znam ludzi którzy brali np. MDMA podczas kuracji SSRI - nie doznali wprawdzie ZS (A niestety potencjalnie mogli dostać) ale MDMA nie zadziałało wcale. Są grupy substancji które teoretycznie nie pogryzły by się z SNRI ale to wpadanie z jednego gówna, w kolejne (zastępcze). Skoro leczysz się antydepresantami to znaczy, że jesteś chory np. na depresje. Mam nadzieję, że nikt nie będzie osobie chorej podpowiadał w co może się wpakować i pogłębiać jej chorobę. To tylko moje zdanie. Nie obraź się, nie miałam na celu jakiegokolwiek ataku na Twoją osobę. Życzę udanej walki z nałogiem.
  • 5053 / 894 / 0
@rdana3
SNRI nie mają bezpośredniego wpływu na dopamine,tylko noradrenaline.
  • 3 / 1 / 0
No serio kurwa? Serio?
Leczyc sie antydepamia(chujstwem) i cpać?
  • 712 / 83 / 2
@rdana3
Gdzieś Ty wyczytała, że wychwytują również dopaminę. Wszystkie te środki pośrednio wychwytują też dopaminę, ale robią to w nikłym stopniu to prawda. Ale wenlafaksyna na dopaminę w jakikolwiek rozsądny sposób działa powyżej dawki 375mg czyli tam gdzie już polski lekarz zakończy leczenie. Duloksetyna nie rusza w wogóle istotnym klinicznie stopniu dopaminy.
Inną sprawą jest np SSRI jak sertralina gdzie dopamina gra całkiem interesującą rolę. Ale nie będę Ci opowiadał, bo pierdolisz takie głupoty, że głowa boli, więc zainteresuj się, które antydepresanty posiadają istotny wychwyt zwrotny dopaminy, a które nie.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 7 / 0
29 kwietnia 2020rdana3 pisze:
Są grupy substancji które teoretycznie nie pogryzły by się z SNRI ale to wpadanie z jednego gówna, w kolejne (zastępcze). Skoro leczysz się antydepresantami to znaczy, że jesteś chory np. na depresje. Mam nadzieję, że nikt nie będzie osobie chorej podpowiadał w co może się wpakować i pogłębiać jej chorobę. To tylko moje zdanie. Nie obraź się, nie miałam na celu jakiegokolwiek ataku na Twoją osobę. Życzę udanej walki z nałogiem.
Kurcze, jesteśmy na ćpuńskim forum i nikt nie chce pomóc martwiąc się o mój chory łeb %-D
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 1290 / 367 / 0
No to ja ci napisze.
Mozna palic ziolo.
Generalnie mozna stymulanty ktore dzialaja na dope jak amfa i koks. Ale z dopami to roznie bywa generalnie i nawet info na stronie moze byc zle, wiec lepiej trzymac sie tych sprawdzonych, choc huj wie co dzis w proszkach siedzi. W tym przypadku musisz ograniczyc dawke, tj pol normalnej dawki maks i bez dojebek.
Mozna depresanty jak benzodiazepiny, opioidy z wyjatkiem tramadolu i GBL.
Ogolnie jest przyjete, ze serotoninowe rzeczy generalnie beda dzialac slabo jak pshychodeliki i MDMA, z wyjatkiem tramadolu i DXM ktore moga spowodowac ZS.
Inne dopy ktore dzialaja na serotonine tez moga spowodowac smierc bo ich dokladne dzialanie nie jest znane, sa tylko przypuszczenia ktore wiele razy sie nie potrwierdzily. Czyli mefedron i 2-CB i podobne tez raczej odpadaja.
  • 235 / 28 / 0
Ja to się kurwa dziwie takim osobom, które wpierdalają leki i nie boją się do tego ćpać, mimo, że mogą łatwo pierdolnąć po takich mieszankach.
W ogóle po co te leki w brać, skoro ktoś chce ćpać przy tym? %-D To nie lepiej ich nie brać i normalnie dalej lecieć, dawać w pizde tak jak trzeba i nie martwić się o jakieś zs i inne takie i nie wymyślać z zamiennikami, nie wpierdalać się z deszczu pod rynnę, nie dawać sobie i bliskim jakiegoś złudzenia leczenia etc? %-D No kurwa, taka prawda.
  • 51 / 4 / 0
Jeśli masz problem z Rx to bierz benzo np etizolam jeśli znasz sprawdzone źródło.
Uwaga! Użytkownik ukemi jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5053 / 894 / 0
@thcmenel Z rc stimow to NEP mozesz sprawdzic. Z moich doświadczeń wynika ze dziala głównie na dopamine. Jednak to są nieprzebadane dobrze substancje wiec do konca nie wiadomo czy nie miesza tez przy innych transmiterach. Chcesz to probuj na własne ryzyko.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.