Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Szukałem i nie znalazłem wątku gdzie ludzie by polecali prawników/adwokatów/itd (nie wiem jaka jest między nimi różnica więc będę używał słowa prawnik).

Szukam dobrego prawnika w okolicach Gliwic i Rybnika, który potrafiłby pomóc w sprawie w której doszło do zgonu jednej z imprezujących osób. Policja nie znalazła żadnych narkotyków w mieszkaniu, ale wyniki toksykologii denatki mówią co się działo, więc istnieje ryzyko oskarżenia o udostępnienie środków i nieudzielenia należytej pomocy.
Polecacie kogoś?
Ostatnio zmieniony 08 marca 2020 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 376 / 43 / 0
Nie zrozumiem nigdy osób, które udzielają komuś towar... Tym bardziej niepewny towar...
W dodatku kobietom...
Napisz jeszcze, że laska była nieletnia to będzie komplet.
nie wierzcie w farmazony...
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
  • 12493 / 2425 / 0
Przecież laska mogła wziąć na własną rękę nie informując nikogo o tym. Jeśli nie ma świadków, którzy widzieli fakt udostępniania, to niczego nie udowodnią.
  • 2394 / 653 / 0
A skąd wy wiecie że on coś komus dał ? Przecież on pyta o jakś osobę trzecią z imprezy. Napisz o co mniej więcej chodzi bez wchodzenia w szczegóły a być może ktoś Ci coś doradzi już na forum. Wbrew pozorom są tutaj też prawnicy którzy lubią sobie poużywać. To była dla Ciebie obca osoba trzecia z imprezy czy ktoś kogo dobrze znałeś w życiu poza tą imprezą ?
  • 1545 / 1586 / 0
podstawowe pytanie, czyje to bylo mieszkanie :cojest: ja bym od tego zaczela wszelkie doradzanie , z oczywistych wzgledow...
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 993 / 50 / 0
moze trzeba bylo rozwiazac albo karmic chociaz?
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 365 / 103 / 0
Ja to bym zaczęła od tego że w takiej sytuacji każda z osób będąca na tej imprezie powinna zgodnie mówi że nic nie wie o żadnych narkotykach, "nie widziałem żeby coś brała" "nie widziałem żeby ktoś jej coś dawał" "żadnych narkotyków tam nie było" wniosek z tego taki że na imprezę przyszła już naćpana. Podobna sytuacja miała miejsce u mnie w bloku z tym że to byli starzy alkoholicy i ktoś tam padł z przepicia - sprawa umorzona.
Problem polega na tym że najczęściej zamiast zgodnie mówić że nikt nic nie widział , nikt nic nie wie, ktoś się rozpruje bo niebiescy panowie używając zwrotów " dojebiemy ci zabójstwo bo to było u ciebie w domu ewentualnie współudział bo byliście razem na tej imprezie " ktoś się na to nabierze.
Dobrze że szukasz papugi - póki co ustalcie jak wyzej i starajcie się tego trzymać.
Nie podałeś żadnych szczegółów- i dobrze. Niech Ci do głowy nie przyjdzie pisać publicznie jak bylo. Bo możesz sobie zaszkodzić. Przekaz to samo kolegom i koleżankom z feralnej imprezy.
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 3449 / 122 / 8
Przede wszystkim do niczego się nie przyznawajcie i niech wszyscy przesłuchiwani zastosują taktykę "nic nie wiemy, sama coś wzięła, nie mamy nic wspólnego z narkotykami", nawet jeśli miałoby to brzmieć absurdalnie. Policjanci będą próbować z Was wyciągnąć co się da. Wystarczy, że jedna osoba coś powie i mogą być zarzuty. A w przypadku zgonu kara typu zawiasy raczej nie wchodzi w grę, więc jest o co walczyć.

Linia obrony ma brzmieć spójnie i sensownie, nieważne czyj to był lokal i nieważne jakie triki stosowaliby policjanci. Jeśli nikt nie zezna na niekorzyść, to dowodów tutaj nie ma prawa być.

Odpowiedź użytkowniczki jasimalgosia bardzo sensowna.
  • 12493 / 2425 / 0
Czy w ogóle sprawy związane z przedawkowaniem są prowadzone z naciskiem na znalezienie "winnego"? W stanach pewnie przyjechałaby karetka, a policja tylko jeśli nic innego akurat do roboty by nie mieli.
  • 993 / 50 / 0
to jakas prowokacja ... przedawkowal tabletke gwaltu, albo gwalty %-D
prochy wciagales w proch sie obrucisz
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.