Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 8 / 0
Dobry dzień.
Albo i nie dobry, bo jest pewien problem.
Są tu jacyś użytkownicy deksamfetaminy?
Dekstroamfetamina (łac. dexamfetaminum) – organiczny związek chemiczny, prawoskrętny enancjomer amfetaminy.
Mam ADHD - z góry zaznaczam.
Wcześniej różne leki leciały i przygody, ale od pół roku leciałem na MPH - ir 50mg dwa razy dziennie i dobrze działał MPH.
Teraz próbuję się przesiąść na Dekstroamfetamine - Attentin.
Wrzucałem różne dawki - codziennie zwiększając i czekając na jakieś efekty.
Tymczasem skończyło się na tym, że nawet po wrzuceniu 40mg (8tab x 5mg) na pusty żołądek - ZERO DZIAŁANIA (waściwie był podkład z NaHCO₃, żeby zobojętnić kwas żołądkowy no i nie wydalać 75% dex z moczem...).

MPH ir czuję dobrze w dawce 50mg, a deksamfetamina 40mg zero działania?
Dlaczego dex nie działa W OGÓLE?
Zero jakiegokolwiek odczucia, nic.
Póki co testowałem wersję 1tab/:
-5mg Dexamfetaminhemisulfat
-Isomalt (E953)
-Magnesiumstearat
-Crospovidon

Preparat nie nadaje się co wciągania do nosa.

Zdjęcia leku:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Acha no i wbrew powszechnym opiniom - łączy się Deksamfetamine z metylofenidatem razem. Potęguje to działanie, jednak pozostaje wciąż pytanie - dlaczego u mnie sama deksamfetamina zupełnie nie działa?
Tolerancji na amfetaminy na pewno nie mam żadnej.

Dostałem receptę, wykupiłem lek - ale czy to może być fejk? %-D
  • 847 / 282 / 0
Raczej się nie łączy MPH z amph.

Zrób sobie przerwę z MPH przynajmniej tydzień. Odstaw wszystkie suple oprócz minerałów. Dopiero testuj amph.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 279 / 55 / 0
Też tak myśle. Może ciągle masz zinhibowany DAT i przez to nie działa?
Naiwnie zapytam-Nie dostałeś tego w Polsce, nie?
  • 77 / 8 / 0
04 lutego 2020Hash_Oil pisze:
Raczej się nie łączy MPH z amph.
Się w sumie z powodzeniem łączy (moje zdanie), popatrz na fora gdzie wypowiadają się ludzie z ADHD - dużo osób ma takie wytyczne od swojego lekarza.
Sam znam kilka osób które też takie zalecenia dostały i stosują się.
Sam próbowałem - uwierz, mała dawka MPH podbija D-amph.
Tonący brzytwy się chyta %-D Więc próbowałem już łączyć te substancje, ale w zasadzie powiedział bym że to D-amph podbiła MPH, bo wrzuciłem o wiele niższą dawkę MPH niż zwykle ale za to razem z D-amph i czułem się tak samo jak na 4x wyższej dawce MPH.
https://link.springer.com/content/pdf/1 ... 329741.pdf

Odnośnie deksamfetaminy.
Zacząłem brać dex po przerwie 10dni od MPH.
Witaminy i minerały lecą cały czas - zaczynając kiedyś MPH musiałem dorzucić 'suple' i tak już zostało.
Nawet mi tętno nie skoczyło, w zasadzie to przyjemnie się spało.
Cóż czynić? %-D
04 lutego 2020sirdon0 pisze:
Też tak myśle. Może ciągle masz zinhibowany DAT i przez to nie działa?
Naiwnie zapytam-Nie dostałeś tego w Polsce, nie?
A cóż to znaczy?
Ja tam laik jestem w takich sprawach.
No i tak - niemiecka recepta + niemiecka apteka.
A no i drogie świństwo - 81EUR za 50tab po 5mg. Refundacji dla dorosłych nie ma na to (analogiczna sytuacja do MPH IR w Polsce).
  • 847 / 282 / 0
No to musisz pokombinować. Opcji jest wiele: nadkwaśność / niedokwasota (w żołądku), problemy z histaminą, układem cholinergicznym, poziomem cukru we krwi, podaż białek, tłuszczy i węglowodanów, sód i potas.
Nie napierdalałeś jakichś sterydianów?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 10 / / 0
a wytłumacz po co się łaczy, żeby dostać większego zwężęnia naczyń, bo sensu takiego połączenia nie ma
Uwaga! Użytkownik rekuperacjarek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 8 / 0
04 lutego 2020Hash_Oil pisze:
No to musisz pokombinować. Opcji jest wiele: nadkwaśność / niedokwasota (w żołądku), problemy z histaminą, układem cholinergicznym, poziomem cukru we krwi, podaż białek, tłuszczy i węglowodanów, sód i potas.
Nie napierdalałeś jakichś sterydianów?
Nadkwaśność - a i owszem, była, wyregulowana.
Cukier we krwi - prawidłowy, robiłem próby itd..
Dieta dobra, sód jest, może za mało potasu.
Reszty nie znam więc jeśli można to proszę mi rozjaśnić sprawy :-)
Sterydy no to nie ukrywam ale jakieś 15lat brałem, w zasadzie wszystko co się dało.
Teraz już tylko testosteron sam biorę w niewielkiej dawce - dla dobrego samopoczucia no i chyba dla mnie to już normalność bo więcej lat żyję na teściu niż bez %-D

No tak czy inaczej, czytalem w necie ze 10mg to juz duzo, a u mnie 40mg zero efektow?
Normalnie bym powiedział, że towar cienkiej jakości - ale tu jest bezpośrednio z apteki więc jakość zachowana.

Może lepszym wyborem było by Elvanse (lisdexamfetamine) ?
No coś ewidentnie jest nie tak, bo nie możliwe to jest żeby nawet mi ciśnienie nie skoczyło ani nawet nie smyrnęło.
  • 279 / 55 / 0
DAT to transporter dopaminy.
MPH działa w ten sposób, że go hamuje i dzięki temu więcej dopaminy zostaje w przestrzeni międzysynaptycznej bo transporter nie może jej zabrać.
amfetaminy natomiast działają w ten sposób, że używając DAT wyrzucają więcej dopaminy do przestrzeni międzysynaptycznej.
Dlatego, w teorii powinny się znosić.
Słyszałem ze MPH ogranicza neurotoksyczność związaną z używaniem amfetamin, może dlatego lekarze to czasmai łączą?
  • 2222 / 377 / 0
Jak obecnie z dostępnością tego?
  • 1752 / 239 / 0
W Polsce jest nie dostępna w aptekach.

A co do dostępności to zależy jak bardzo jesteś zdeterminowany żeby ją zdobyć da się.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.