Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 228 / 23
Witam. W dniu dzisiejszym zostało mi przepisane Morfeo (zaleplon) 30 tabletek. Na recepcie były dwie nazwy pod sobą "Morfeo 10 i Morfeo 20" (czy coś takiego). Okazało się, że nie istnieje Morfeo 10 i tylko są 20 tabletkowe opakowania. Wydano mi więc jedno opakowanie i skserowano mi dane recepty. Czy mogę pójść jutro do przychodni i bez rejestracji i czekania dostać np. ulepszoną receptę na ten lek gdy nie mam wykorzystanych 10 tabletek np. gdybym podszedł do recepcji albo pielęgniarek? (zamiana na 20tabletkowe opakowanie)
  • 13 / / 0
Może tak, a może nie...wszystko zależy od lekarza więc zamiast pytać na forum udaj się do przychodni i zapytaj.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.