Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć,
Rozglądam się na forach, ale nigdzie nie znalazłam informacji o „cofnięciu emocjonalnym, poczuciu bycia dzieckiem”. Temat dotyczy bardzo bliskiej mi osoby, która ma wrażenie, ze „skasowała mu się pamięć z dorosłego życia”. Ma 34 lata, a mówi, ze emocjonalnie czuje się jak dziecko. Odwiedził kilku psychiatrów, najbardziej trafna diagnoza to odrealnienie. Może ktoś z Was miał przynajmniej podobny problem? Zaczynam się o niego bardzo martwić, trwa to już od 2 lat.
P.s.
Z używek, z tego co wiem, to papierosy, kawa i duże ilości węglowodanów, Nie zadziałały leki z różnych grup(ssri,sndri,nrdi,stabilizator nastroju).
  • 182 / 34 / 0
Hej, ciężko co kolwiek stwierdzić ale jak na moje , to kolega potrzebuje przede wszystkim diagnozy psychologicznej. Myślę, że może mieć zaburzoną którąś z osi osobowości. Być może ta infatylizacja jest reakcją na jakieś traumatyczne wydarzenia , a może to objaw np. ciężkiego epizodu depresji. Myślę, że terapia CBT to konieczność, bez tego ani rusz, a farmakologia , to już do ustalenia z psychiatrą ale najpierw diagnoza. Psycholog najlepiej jakby zrobił MMPI i chyba OSM IV ten test się nazywał. Badanie drugie osi zaburzeń osobowośći. Pozdro i powodzenia
  • 385 / 5 / 0
Nie bierze? Mój znajomy tak miał. Detoks od marihuany kilka lat i wszystko wróciło do normy.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 358 / 80 / 0
a psychodeliki ?
  • 1290 / 366 / 0
To zrób z niego faceta to może mu sie przypomni. Terapia seksem często skuteczna.
  • 2 / / 0
Nie bierze nic. I nigdy nie brał. marihuany tez nie palił. Fajki... w ogromnych ilościach...mogły to spowodować?
Nie jest w stanie okreslic, co było wcześniej... czy traumatyczne wydarzenie, czy epizod depresyjny.
Zapisał się na terapię, oby poskutkowało.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.