Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorobutanol
Nie mogłem znaleźć takiego tematu, aż dziwne. Chlorobutanol to sedatywna i nasenna substancja, synteza banalnie prosta z acetonu i chloroformu. Lek toksyczny.
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
16 września 2019RekreacyjnyHarry pisze: No wiesz, ludzie różny syf wpierdalaja, jestem pewny że taki cpun od gazu do zapalniczek czy politoksy by z chęcią spróbował, a nie trzeba mieć nawet podstawowych umiejętności chemicznych do tej syntezy.
Tak się składa, że mam kłopoty ze snem, więc się przyda.
scalono - detronizator
Dokonałem syntezy. Jestem w trakcie badań. Na pewno problemem jest jego naturalnie wysokie ph ze względu na to, że katalizatorem jest wodorotlenek (w moim przypadku sodowy). Rozpuściłem w niewielkiej ilości wody i ph było 10. Co do jego zapachu to leży gdzieś tam w pobliżu kamfory. Jednak dla mnie jest to coś pomiędzy kamforą a żywicą jakiegoś drzewa iglastego. Ogólnie bardzo przyjemny zapach.
Bardzo drażniące na żołądek. Ja się porzygałem. Działania na organizm ludzki - nie sprawdzono.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.