Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Jakiś czas temu zauważyłam, że jeśli rano nie wezmę tramadolu od razu po przebudzeniu to zaczynają łamać mnie stawy i kości. Po wzięciu leków łamanie przechodziło. Jednak niedawno leki przestały uśmierzać ten dziwny ból, więc dołożyłam kolejne 37,5 i zadziałało. Niestety, teraz łamanie w kościach pojawia się także wieczorami, towarzyszy temu uczucie podwyższonej temperatury i dreszcze. 100 mg tramadolu załatwia sprawę i ból przechodzi. Za to nie śpię całą noc, bo tramadol powoduje u mnie bezsenność.
Zaczynam martwić się czy się przypadkowo nie uzależniłam. Wydaje mi się, że biorę za małe dawki, nie używam tego rekreacyjnie.
Czy możliwe jest uzależnienie przy tak małych dawkach?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.