ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Mam skonstruowanego grow'a o wymiarach:
25 cm (szer.)
50 cm (dług.)
100 cm (wys.)
Grow zbudowany jest z płyty OSB, nie mam pojęcia ile roślin tam zmieszczę (automaty), w którym miejscu umieścić wentylator i jaki, aby nie roznosił się zapach, oraz jakie oświetlenie. Czy wystarczy mi 200W HPS? Niby świetlówka była by lepsza, ale na każdej ściance jest odbłyśnik, łącznie z podstawą i sufitem.
  • 985 / 92 / 0
Hey, 200W to za dużo - sporo za dużo. 150W ok, ale wentylacje musiałbyś ogarnąć. Tak samo LEDy COB - 100W moduł - wystarczy na taką powierzchnię.
Oblep mylarem od środka boxa, lub pomaluj na biało.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 14 / / 0
W porządku, i lampę umieścić na środku? Mylar już kupiłem, jest jeszcze opcja żeby zmienić budowę, póki nic tam nie ma, ewentualnie ile automatów mógłbym tam zmieścić?
  • 985 / 92 / 0
Przy suficie - warto by było umieścic HPSa w cool tube - wtedy temperatura jest naprawde do ogarnięcia

Zmienić, to znaczy jak... Napisz konkretnie - jakie wymiary Cie interesują
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.