...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam

W 2010 roku zostałem członkiem ery prawdziwego mefedronu, przez 2 miesiące bardzo często stosowany z szlugiem za szlugiem, później przez kolejne pól tora roku już rzadziej tylko częsta alkoholizacja. Przez kolejne 2 lata przerwa z proszkiem a zastąpienie go mj gdzie przez był rok, że z jeden dzień nie paliłem, alkohol co jakiś czas i doszły szlugi. Później wrócił znowu proszek, feta, coś co było określane mianem mefedronu, koka dość często przez pół roku, później przez 4 lata rzadziej mieszane z mj i alkoholem i szlugami. Od pół roku nie brane żadne prochy, mj raz na miesiąc , co tydzień nie duże ilości alkoholu i niestety szlugi. Chcę zrobić przerwę od alkoholu co może by pomogło w odstawieniu również papierosów i zniwelowania do zera mj.
Od pół roku chodzę na siłownię i gram w piłkę i nie jem tak źle jak to było we wcześniejszym okresie(Często fast foody). Przy pracy umysłowej zauważam słabą pamięć i problem z koncentracją oraz moje zawzięcie to tak max tydzień i później znowu zaczynam się opierdzielać , tak jakby osiadam na laurach, że coś robiłem tydzień i znaczy, że mogę sobie to wynagrodzić po czym nie wracam do tego punktu tylko do punktu wyjścia po jakimś czasie..

Byłem u neurologa pół roku temu z wlasnia slabsza pamiecia, zrobił badania mówił spoko, przepisal tylko neurovit ale nie zauważyłem żadnej poprawy.
Czy jest coś co by pomogło mi się w ogarnięciu? Jakieś wspomagacze?

pozdro
  • 3216 / 394 / 0
Jak chcesz zrobić przerwę od alko i zioła to zrób. Nie ma tabletek na silną wolę i motywację. Jak chcesz poprawić ogólną kondycję psychofizyczną to polecam sport, zdrową dietę i redukcję zamulania w internecie/przed telewizorem.
  • 8103 / 914 / 0
Dobrze, ze uprawiasz sport - to duzo pomaga.Odetnij sie od cpunow, znajdz sobie nie cpajaca dziewczyne, ogarnij prace, zeby zajmowac umysl tym a nie dragami.
Wydaje mi sie, ze jak raz na jakis czas na imprazie sobie walniesz browara czy wodeczki i przypalisz trawki to swiat sie nie zawali.Wszystko jest dla ludzi.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 563 / 104 / 0
jesli chodzi o pamiec i koncentracje to musisz zaczekac , mozg sie zregeneruje ale potrzebuje na to czasu , jak to mowia ile sie trules tyle sie lecz, duzo omega 3 pij , witaminki , sport, wysypiaj sie itp , nie cpaj , ogranicz alko , bedzie dobrze :)
  • 2 / / 0
dzięki ! jakiś czas omege 3 stosowałem, to wrócę do tego.

Wiem, ze niema tabletek na silną wolę i motywację tylko myślałem, że jest coś co warto brać po takim życiu, żeby przyspieszyć albo ulepszyć naprawianie siebie ;)

pozdro
  • 53 / 11 / 0
Panowie, a jakaś suplementacja żeń-szeniem albo ashwa? Nie pomogłaby aby odbudować trochę organizm kolegi?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.