...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 211 / 12 / 0
Mam taki problem , że jak jadę na jakąś wycieczke to koniecznie musze pić alkohol. Bez alkoholu nie ma już takiego zachwytu nad widokami. kiedyś dawno jak miałem przerwe w piciu to zamiast alkoholu poaliłem maczany, ale i tak lepiej mi się zwiedza po alkoholu niż np po ziole.

Jak z tego wyjść i nie uzależniać wycieczki od picia ? podziwiać widoki na trzezwo ? Nie zaminiać alkoholu na nic innego. Tylko po prostu cieszyć sie z przyrody lub zwiedzania nowych miast na trzezwo ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1042 / 150 / 0
Trzeba się z powrotem tego nauczyć jak żyć bez substancji psychoaktywnej. Niestety trzeba najpierw coś postanowić i próbować wcielić w życie. Znaleźć towarzystwo, które nie będzie namawiać na kielicha.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.