Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
W obecnej chwili, z powodu braku neuroleptyków i benzo, zapodałem sobie coś niecoś tego specyfiku na zwałe po amf. Troszkę mnie to uspokoiło a byłem cholernie wystrzelony i spięty, co prawda zrobiło mi się też trochę niedobrze, ale to może z tego względu że owy barbital który posiadam, jest już trochę po terminie %-D
Osobiście nie jestem zwolenniczką brania depresantów na zwałę po stymulantach, ale niestety jest to ogólnie dosyć powszechna praktyka.
Łączenie barbituranów (w tym fenobarbitalu) z depresantami takimi jak benzodiazepiny czy opioidy (np. kodeina) wzmacnia, owszem, ich działanie, ale jest wyjątkowo niebezpieczne i może doprowadzić do depresji oddechowej oraz depresji układu krążenia. Do takich mixów trzeba dobrze znać działanie każdej z tych substancji z osobna na sobie oraz mieć tolerancję. Aczkolwiek na mixowaniu barbituranów przejechało się nawet sporo osób z naprawdę dużą tolerką.
Jeszcze inna sprawa - Fenobarbital niezależnie od dawki indukuje enzymy wątrobowe, co zmienia metabolizm i działanie wielu leków, prowadząc do osłabienia lub znacznego zwiększenia ich efektów, niekiedy zahaczających już o toksyczność.
Rekreacyjnie solo - Uspokaja, w całkiem przyjemny sposób. Milocardin dostawałam akurat jeszcze będąc dzieciakiem. Poza przyjemnym efektem sedatywnym nie ma jakiegoś specjalnego działania rekreacyjnego. Należy też pamiętać o potencjale uzależniającym.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.