Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 377 / 8 / 0
Witam,

Chodzi mi głownie o te leki: noopept, alpha-gpc/choline i sunifiram.
Obecnie biorę 3x dziennie noopept po 10-15mg, alpha choline 3x dziennie po 500-600mg i sunifiram 2x dziennie po 5-7mg. To jest okej ? w sensie rano, popoludniu i wieczorem.
Tylko, że też nie wiem czy dobrze przyjmuje, jaka jest najlepsza przyswajalność noopeptu, alpha gpc-choliny i sunifiramu ? Bo ostatnio noopept i sunifiram zacząłem sniffować a alpha-gpc oralnie. Cze może znacie jakiś lepszy sposob przyjmowania tych leków?
Za każdą pomoc będę wdzięczny, pozdrawiam, morf.
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 38 / 1 / 0
Najlepsza przyswajalnosc sunifarm'u to branie go na czczo. Dawkoaie zaczynasz od 5 i stopniowo dajesz wieksze az dojdziesz do 10 mg
co do lepszej przyswajalnosci alphy gpc to miedzy posilakmi bierz
  • 377 / 8 / 0
Ale chodzi mi o droge podania: oralnie, pod jezyk czy donosowo ?
Real dream...
  • 2897 / 619 / 10
Noopept najlepiej zażywać podjęzykowo, sniff podobno też jest okej, oralnie się odradza (ze względu na biodostępność)
Cholina jest okej oralnie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 377 / 8 / 0
a co z sunifiramem ?
Real dream...
  • 9701 / 1913 / 2
Wszystkie nootropy podjezykowo.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 563 / 55 / 0
Potwierdzam, brałem np. nsi-189 fosforan. Zalecana droga podania fosforanu to doustna. Brałem rok temu kilka miesięcy doustnie, słabo to czułem. Minął rok i biorę kilka miesięcy tylko podjęzykowo i różnica jest zdecydowanie odczuwalna. Jeśli wysokość dawkowania daje możliwość wsypania pod język to sypać. Ja zamiast dawać pod język, biorę na język i przytykam do podniebienia, problem ze śliną znika.
  • 32 / 2 / 0
własnie mi ten problem ze śliną przeszkadzał przez dłuższy czas przy stosowaniu nootropów, zrobie tak jak piszesz:D
  • 3651 / 999 / 2
26 października 2018STR88 pisze:
Noopept najlepiej zażywać podjęzykowo, sniff podobno też jest okej, oralnie się odradza (ze względu na biodostępność)
Cholina jest okej oralnie.
Sniff zatyka nos i powoduje jakąś warstwę na śluzówce, która ogranicza wchłanianie (nie chodzi o samą osłabioną przyswajalność przez nos). Poza tym śmierdzi starymi skarpetami.
sky is the limit
  • 2897 / 619 / 10
Nie miałem tego problemu, chociaż w życiu przyjąłem w ten sposób może łącznie 100mg, więc pewnie nie doszedłem po prostu do tego skutku ubocznego.
A zapach... Gorsze rzeczy się wciągało %-D
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.