Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 613 / 10
Czemu nikt tutaj nie pisze o rumie?
Dawniej był to trunek rabusiów, piratów, szmuglerów oraz handlarzy niewolników i przez stulecia stanowił znaczący towar będący przedmiotem przemytu.
To powinien być forumowy trunek.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 226 / 7 / 0
Szczególnie dla uzależnionych.
Wódka przed 12 = jesteś pijakiem
Rum przed 12 = jesteś piratem
  • 8103 / 904 / 0
Lubie rum szczególnie w połączeniu z coca cola i lodem.Wchodzi idealnie i jak smakuje. ;]
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 610 / 133 / 0
No Cuba Libre jest zajebiste - mój ulubiony drink (rum złoty bacardi bądź havana + coca cola klasyczna + lód + 3 księżyce limonki ) mojito też uwielbiam - generalnie to lubię alkohol w każdej postaci - wszelkie drinki, no homo oczywiście
  • 2046 / 600 / 0
Uwielbiam. Jak wszystko, co ma w sobie kokosowe nuty. Mój ulubiony drink to chyba po prostu rum z dobrej jakości colą lub ze spritem i świeżo wciśniętą limonką, tudzież po prostu solo. Często dodaję do kawy.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2897 / 613 / 10
Drinki z rumem są cudowne, ale gdy sam rum przygrzeje w gardziel też jest bosko ;-)
Właśnie raczę się Havana Club Añejo 7 Años, solo. Wspaniała barwa smaków i zapachów. Polecam.
  • 3426 / 710 / 9
Swego czasu na melinie u nas był rum Frederico i to była taka średniaweczka. Ale zajebisty był Inlander 80% w takich butelkach jak duża piersiówka. To był prawilny rumik, dobry, smaczny, nie czuć było tak spirolu. A jak zrobiłem sobie lejek z laminowanej kartki do przelewania do piersiówki to jak wysechł to czuć było taki cukier trzcinowy, wiecie o czym mówię?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 127 / 13 / 0
Rum jest okej, ale to .. no samemu to się tak średnio go pije. Jak już piraci to grog, jak panienką, albo lubisz likiery to polecam :
-mleko zagęszczone puszka
-mleczko kokosowe puszka
-mleko niesłodzone takie jak śmietanka coś z 250 ml
- 0.5/0.7 rumu najlepiej wysokoprocentowego. ;)
Smacznego, zmieszaj. ;D
  • 2897 / 613 / 10
Piwo o smaku rumu Captain Jack wcale nie smakuje jak rum. Nawet nie ma zapachu jak rum. Do tego jest słodkie. Nie polecam.
  • 12408 / 2410 / 0
Havana Club Añejo 7 Años jest zajebiste. W ogóle to moja ulubiona marka rumu, a cuba libre ulubionym drinkiem (no może po Pisco Sour)
ODPOWIEDZ
Newsy
Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".

Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.