[ external image ]
methyl (1-(5-fluoropentyl)-1H-indole-3-carbonyl)phenylalaninate
Życzę smacznego, dostępne w ofercie jednego z vendorów, lecz z nieprawidłowym wzorem strukturalnym na stronie tegoż vendora. No cóż.
Ja się do testów nie palę.
Opinie szwedów na flash'u: https://www.flashback.org/t2944125
potłumaczyłem troche googlem:
"I ordered 1g of this and mixed out with ~ 70g, it worked great. It gave a nice, very cannabis-like high that was appreciated by those who smoked it. You got that comfortable weight in your head and it felt good. "
Prócz tego że mj-like piszą, że krótko działa, szybko wzrasta tolerancja. Nie sieje rozpierdolu. POWTARZAM JEDNAK ŻE TEGO NIE TESTOWAŁEM, więc nie mam pojęcia jak to działa.
jest to dowodem jaką słabą społeczność syntetycznych kanna mamy w PL
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.