Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 492 / 17 / 0
Cześć, kolega prosił o pomoc, wklejam wiadomość:

Zamawiałem zawsze z 1 sklepu na inpost/pocztę, jednak że względu ma brak towaru, który mnie interesował zamówiłem rzeczy w jednym ze świeżych sklepów (nazwy nie zdradzę do czasu wyjaśnień oraz zwrotu kasy jeśli paczki nie otrzymam).

Zamówienie niewielkie 5g - 1 produkt, użytek własny.

Paczka powinna być w piątek ZESZŁY, więc w czwartek zadzwoniłem i pytałem co to za zwłoka, Pan mi na to, że ma informację o zatrzymaniu paczki na głównej sortowni w mieście.

Teraz pytanie - w domu nie mam nic, bo dawno nic nie kupowałem, zamawiane z komputera z uczelni, na obcy numer, ale MOJE DANE, proszę powiedzieć co mam zrobić, jak postępować, co mówić?

POZDRAWIAM
  • 3649 / 994 / 2
pytanie: zamawiałeś legal czy nielegal?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 1141 / 116 / 0
Uważam, że mimo wszystko powinieneś podać nazwę sklepu - tak na wszelki wypadek, żeby ostrzec innych, by nie kupowali skoro może się zdarzyć coś takiego (jeżeli mowa o legalnych odczynnikach ofc).
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9302 / 1809 / 2
TUTAJ NIE PODAJEMY NAZW VENDOROW
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 5016 / 858 / 0
tak czy siak - byc moze pójdzie do badań i długo tej paczki nie będzie. Oni nie wiedzą czy tam są rcki czy nie, jezeli nie ma karty charakterystyk. Nie wazne jak to sie potoczy, to tego mozna sie spodziewac.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 174 / 11 / 0
O ile nie będą mogli sprawdzić kto korzystał z tego komputera w tym momencie (monitoring, lub inne otwierane strony z logowaniem na twoje konto) to możliwe, że to nie ty zamówiłeś, hm?
Oczywiście możesz usunąć historię przeglądarki, ciastka, dzienniki logowania, systemu i aplikacji z tego dnia jeśli masz dostęp administratora na tym komputerze co może utrudnić identyfikację, o ile nie jesteś jedyną osoba, która korzysta z jednostki.
No i usunąć konto ze strony sklepu (oraz adres na który było zarejestrowane), poprosić o usunięcie twoich logów ze strony (mogą chcieć to zrobić), używając jakiegoś "bezpiecznego" maila.
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 3436 / 715 / 9
10 lutego 2018ledzeppelin2 pisze:
tak czy siak - byc moze pójdzie do badań i długo tej paczki nie będzie. Oni nie wiedzą czy tam są rcki czy nie, jezeli nie ma karty charakterystyk. Nie wazne jak to sie potoczy, to tego mozna sie spodziewac.
Karty charakterystyki to chuj. Kryminus może sobie nimi dupę podetrzeć. Mogą Ci podłożyć nielegal, jeśli jest legal. A w labie doktorek jak mu się nie będzie chciało to podłoży wyniki z marihuany albo amfetaminy, zależy co to. To jest najczarniejszy scenariusz. Ale chyba lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 548 / 54 / 0
hej mucho może podaj nazwę tego sklepu nie wprost tylko coś ala metaforycznie , żeby inni nie wtopili
  • 3436 / 715 / 9
Na paczkomat, poczta? No bo chyba nie kurier.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 492 / 17 / 0
Hej, nazwę sklepu podam jak nie wyjaśnię tematu z vendorem + dołącze pismo.

Zamawiane małe ilości legala na własny użytek, poczta Polska.

Wcześniej od innego vendora dochodziły WSZYSTKIE PAKI od roku... jakieś 40 paczek bez problemu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.