Proszę was o pomoc, ponieważ nie za bardzo wiem co mam robić i co może mi grozić. Mianowicie rok temu zakończyłem pracę społeczne za wyrok : prace społeczne ( 200 godzin) za uprawę konopi, niecałe pół roku temu zostałem złapany ze znikomą ilością marihuany - 0,08g i tu moja wielka prośba do was; co może mi grozić i co powinienem uczynić, czy jest szansa na warunkowe umorzenie sprawy itd. Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.
Mniej niz 0,1? I MASZ ZA TO SPRAWĘ?
To ile dostaniesz jak nie pójdzie po Twojej myśli to takie wróżenie. W najlepszym wypadku grzywna, zawiasy, w najgorszym kraty. Na to wpływ ma wiele czynników - z pewnością poprzednia karalność (bodajże 3 lata musiałyby minąć), to jaki byłeś przed i po, jak i czy się uczysz, praca i szereg innych.
U mnie zdarzały się podobne przypały ale o większe ilości wielokrotnie, głównie u ludzi nie mających nic do stracenia (więc w o wiele gorszej sytuacji niż Ty) i żaden za kratami nie siedzi, zawiasy max.
Ogólnie, to mówisz że na użytek własny, nie zamierzałeś się z nikim dzielić. To, że się uczysz na politechnice też jest dla Ciebie plusem.
W ogóle, zabawna sytuacja. taka ilość to się może każdej losowej osobie do spodni na dupie przykleić jak usiądzie na jakiejś ławce gdzie sebixy osiedlowe sobie lufę palili. :-D
Co za kraj
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
A swoją drogą, to autor tematu musi być chyba jakimś przypałowcem. 19 lat, a już dwie wtopy. Ja obracam się z MJ od 14 lat, czyli połowę życia, a nie miałem nigdy żadnego przypału, a zdarzało się mieć przy sobie ilości, które opłaciłyby pensje tym nieudacznikom. Raz byłem wezwany tylko jako świadek, tak jak ponad 100 bliższych lub dalszych znajomych.
Tylko tak.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.