Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
Posty: 1 • Strona 1 z 1
  • 126 / 1 / 0
Jest syntetycznym kanabinoidem(CB), który jest strukturalnie podobny do AB-FUBINACA (nr 14039), który jest silnym agonistą ośrodkowego receptora CB1. 1, 2, AB-CHMINACA 2' indazol izomerem jest izomer AB-CHMINACA w którym ugrupowanie cykloheksylometylo jest przyłączone w pozycji 2 indazolu grupy zamiast w pozycji 1.
Specyfikacja
Formalna nazwa (S) -N- (1-amino-3-metylo-1-oksobutan-2-ylo) -2- (cykloheksylometylo) -2H-indazolo-3-karboksamidu
Formuła molekularna C 20 H 28 N 4 O 2
Formuła Waga 356,5
Czystość ≥98%
Sformułowanie Schludny stałe
SMILES O = C (N [C @ H] (C (N) = O) C (C) C) C1 = C2C (C = CC = C2) = NN1CC3CCCCC3
Kod Inchi 1S/C20H28N4O2/c1-13(2)17(19(21)25)22-20(26)18-15-10-6-7-11-16(15)23-24(18)12-14-8-4-3-5-9-14/h6-7,10-11,13-14,17H,3-5,8-9,12H2,1-2H3,(H2,21,25)(H,22,26)/t17-/m0/s1
Inchi Key TVVJYCKLTAMJFO-KRWDZBQOSA-N
Chociaź bym płynął najgorszym ściekiem, Ty mnie nie osądzaj, Bóg zrobi to lepiej.
Posty: 1 • Strona 1 z 1
Newsy
[img]
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

[img]
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.