Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 92 / 6 / 0
Witam, tak jak zaznaczyłem w temacie, potrzebuje czegoś co po prostu dodało by mi pewności siebie. Doszedłem do wniosku, że żadne "pomoce" specjalistów, porad itp. nie są wstanie mi pomóc. Szukam czegoś, co zażywane powiedzmy codziennie w dawkach terapeutycznych przywróci mi odwagę, wiarę w siebie. Jestem człowiekiem, który ciężko nawiązuje kontakty, rozmowę. W większym gronie czuje sie nieswojo, boję się. Wiem, że mam lekką fobie, zajebiście ciężko mi się rozmawia z innymi kobietami i właśnie w tym jest problem.

Niedawno zostawiła mnie dziewczyna i szukam kogoś innego. Bardzo potrzebuje drugiej połówki. To jest jedna z niewielu rzeczy dla której chcę żyć. Stratę dziewczyny przeżyłem bardzo emocjonalnie. No ale co z tego skoro ciężko mi nawiązać kontakty? Gdy rozmawiam w grupie z innymi czuje irracjonalny strach, wiem wtedy, że to jest głupie ale to jest nieodzowną częścią mnie. Chcę z tym walczyć, chętnie wychodzę gdzieś, gdzie mógłbym kogoś spotkać ale gdy już spotkam zapominam języka itp.

Później bardzo żałuje ale poprostu pojawia się jakaś zjebana blokada. Na osobności jestem w stanie przegadać z kimś całą noc i tematy się nie skończą, w grupie czuje się gorzej, boje sie wyśmiania, odrzucenia, kompleksy w młodości napewno pomogły doprowadzić do tego stanu, teraz mam gdzieś kompleksy, tylko ten stres/strach jest piekielnie paraliżujący. Oczywiście po alkoholu nie ma problemu, no ale chodzenie nastukanym codziennie nie jest fajne, chociaż ostatnimi czasy często się zdarza.

Muszę sprobować zasięgnąć po farmakologie, wiem, że sport jest dobrym rozwiązaniem, alę nie pomaga mi tak bardzo jakbym tego oczekiwał Polecicie cos? nie chodzi mi o to, żeby cały czas chodzić naspidowanym, poprostu, żeby mieć trochę większą odwagę, pewność siebie. Temat trochę może z dupy ale tonący brzytwy się łapie, pozdrawiam :)

P.S Jeśli zły dział proszę go przenieść

Dodano znacznik hr + akapity - 909
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 194 / 12 / 0
GBL/GHB albo benzodiazepiny, ale pewnie domyślasz się, jak to się skończy %-D
  • 692 / 70 / 0
MXE byla ciekawa substancja dla fobikow ;d Rowniez polecam giebla, benzosy nie sa juz tak 'prospoleczne', przynajmniej w moim mniemaniu. Male ilosci DXM?
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 311 / 1 / 0
GBL bardzo dobrze się tutaj sprawdza, ale to jest na krótką metę. Kończy się ciągiem, wjebaniem a sytuacja po jest gorsza niz przed. Tak to wyglądało u mnie przynajmniej.
  • 194 / 12 / 0
Moim zdaniem nie ma lepszych substancji przeciwlękowych, niż benzodiazepiny (szczególnie alprazolam i klonazepam). Bardzo prospołeczny jest również Bromazepam.

GBL/GHB również dobrze działa przeciwlękowo, a jeśli chodzi o prospołeczność, to stawiam go na pierwszym miejscu podium.

Co do dysocjantów, takich, jak MXE/DXM, to ja pod ich wpływem nie wychodziłem nawet z pokoju :-D

PS Jednak to jest droga "na skróty". Wjebanie się oraz zrujnowanie zdrowia i psychiki - gwarantowane.
  • 122 / 30 / 0
Polecam sperme. Nie, nie doustnie tylko przechowywaną w najadrzach. Zaprzestanie masturbacji na 2-3 miesiące wystrzeli Cię lepiej niż kreska spida. Do tego pomedytowac co by kontrolować rozchulane emocje. Więcej w wątku o masturbacji w dziale "zdrowie".
Uwaga! Użytkownik Okwaszony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 1 / 0
Hmm.. poleciłbym ci stymulanty, po nich zyskasz pewność siebie i nie jednego przegadasz, ale wpakowanie się w dragi to nie jest droga wyjścia z tego.
  • 1329 / 58 / 0
SpecMan, rozumiem Cię, sam jestem w dosyć podobnej sytuacji, może poza usilnym szukaniem drugiej połówki. Wydaje mi się jednak, że używanie substancji psychoaktywnych w celu dodania sobie odwagi w takich sprawach, to nienajlepszy pomysł. Rozwiązanie na krótką metę. Powinieneś raczej popracować nad sobą, ćpanie, żeby ułatwić sobie ogarnięcie życia, to prosta droga uzależnienia.

Substancje które by Ci pomogły, to benzodiazepiny albo GBL. Te pierwsze to leki uspokajające, jeśli nie przesadzisz z dawką, będziesz działał jak na trzeźwo, tylko z lepszym nastrojem i mniejszym lękiem, ewentualnie będziesz lekko senny. Natomiast GBL to eliksir wygrywu - w działaniu przypomina alkohol, posiada prawie wszystkie jego zalety (mocno podbite samopoczucie, pewność siebie, libido, chęć przebywania z ludźmi), a dodatkowo myślenie nie jest zamroczone jak po pijaku, jest duża motywacja do działania, człowiek nie bełkocze, nie wali z japy, nie ma kaca... Tylko, że zarówno w benzo, jak i w giebla, naprawdę łatwo się wpierdolić. Nie warto, serio.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 92 / 6 / 0
Doskonale wiem, że łatwo się w to wszystko wjebać, ale próbowałem na trzeźwo się ogarnąć przez ostatni rok ale było tak, że dochodziłem już do takiego levelu, że czułem spokój, mówiłem sobie jesteś kimś możesz wszystko, następnego dnia jakby mi ktoś w morde dał, spadałem na ziemie i czułem się jak gówno i tak cyklicznie. Gdy byłem z kobietą to były najpiękniejsze 4 lata mojego życia, oddał bym wszystko by jeszcze raz tak samo się czuć jak wtedy. A co myślicie o czymś takim, aby zaprzestać masturbacji na te 2-3 miesiące, zacząć biegać, ogarnąć jakiś sport, i jakieś niewielkie dawki np: MXE lub DXM w dawkach terapeutycznych, jakieś suplementy? Coś więcej?

Stymulanty odpadają, czuje sie po nich jak Bóg ale zwała jest zbyt potężna jak na moją psychike
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 1147 / 227 / 7
sulbutiamina, l-dopa
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.