Mam Następujący problem.
Rok temu w sierpniu zostałem zatrzymany i miałem przeszukanie w domu z podejrzeniem o posiadanie narkotyków.
Znaleźli mi starą lufkę z resztkami THC, ale to już mało ważne...
Został mi zatrzymany gamma-butyrolacton w ilości 4L z podejrzeniem o posiadanie go wbrew przepisom ustawy.
Sprawa dot. posiadania THC zakończyła się w lutym b.r. Wyrok uprawomocnił się w kwietniu i w kwietniu złożyłem wniosek do prokuratury o zwrot Gamma-Butyrolactonu. Do tej pory cisza.
Bardzo proszę o pomoc. Czy warto złożyć jeszcze raz Wniosek o zwrot rzeczy, czy rozegrać to w inny sposób?
Pozdrawiam
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.