Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio zaczęłam jęczeć lekarce (już trzeciej rodzinnej w tym roku) że nie mogę sobie poradzić z odstawieniem tramadolu i nie wiem co mam robić, oczywiście na początek przepisała mi tabletki poltram combo x 30 i kazała zmieszać dawkę z 5 do 2 a potem do jednej. Niestety jak to bywa, po 3 dniach tabsy zniknęły i musiałam znowu iśc ściemniając, że nie daję rady zejść poniżej 3 tabletek bo pojawiają się skutki odstawienia poza tym zaczyna dokuczać mi żołądek (to akurat zgodnie z prawdą). Przepisała mi krople Tramal 96ml, które biorę od 2 dni i tu zaczyna się problem!!! :motz:
Po tramcu w tabletkach jak rozgryzłam 6 czy 8 do 12 na raz (jedna tabletka zawiera 325mg paracetamolu i 37,5mg Tramalu) to pojawiał się taki fajny speed, motywacja i euforia. Jak biorę krople w tej samej ilości (tzn. 3 naciśnięcia pompki = jedna tabletka Poltramu combo) czyli 24 naciśnięcia nie działa już na mnie w taki sam sposób, nie ma tej euforii, nie ma tego speeda, bardziej sedacyjnie się teraz wszystko odbywa. Jestem odrobinę zawiedziona. Możecie mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Czy to dlatego, że paracetamol wzmacnia działanie tramadolu i powinnam łykać do tych kropel ze 2 tabletki panadolu np. czy kropli trzeba brać sporo więcej? Dzisiaj wlałam sobie na język jakieś ponad 30 kropel i dalej nie uzyskałam takiego efektu, jakiego bym chciała.... Pomóżcie :-/ W dodatku męczą mnie delikatne mdłości po tych kroplach :rolleyes: :<
W ogóle jakie śmieszne - po 2 latach wpierdalania tego Tramalu przekonać się, że w innej formie ma on znacznie inne działnie XDD
A z ciekawości zapytam, odnośnie tych domniemanych wrzodów - masz jakieś konkretne objawy tego? Bo ja sama tyle, co się w życiu thiocodinow nałykałam, to aż ciężko zliczyć, niestety często np. po 7 piwach (ehh głupota nie zna granic) i sama się trochę boję, że mogę mieć przynajmniej początku takiej choroby.
natomiast krople tramsu to chęć do rozmowy, euforia, nody i brak lęków, że zdechne. 300mg już mnie b. dobrze robi. Przy retardach 500mg nie miałem takiego stanu - tylko chęć rzygania to max. co z nich wyciągnąłem.
Tylko pare kropelek i mamy si.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
- Krople, które działają szybko i czuć moc - wadą jak dla mnie jest smak tych kropel. Zawsze po zażyciu mnie skręca. Brałem Poltram i Tramal. Tramal ma o wiele mniej przerazisty smak, idealny do wypicia z colą
- Tabletki Tramal retard - cóż mogę powiedzieć. Jeżeli weźmiesz rano tak z 400 mg to czujesz się fajnie nawet do 20.
- Tabletki Tramal - w aptekach w których byłem jest problem ze znalezieniem leku. Zawsze mówią, że muszą zamówić z hurtowni. Na drugie dzień już mogę odebrać. Ten trampek działa bardzo szybko, jednak krótko.
- Tramal krople [150 mg] + Tramal retard [300 mg] lub
- Tramal [200 mg] + Tramal retard [300 mg]
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.