14 lipca .br Policja z sanepidem weszła na kontrole sklepu ( pracowałem w sklepie z dopalaczami ) zabezpieczyli Mi telefon MOJE pieniądze i zabrali towar na badania , wzieli mnie na dołek na przesłuchanie i inne czynnosci po 48 h zostalem wypuszczony. 14 października Mija 3 miesiące czasu od zabezpieczenia Mojego telefonu pieniędzy i towaru i od tamtej pory Cisza ani listu , ze moge sie stawic po gotowke i telefon ani listu ze przyszły wyniki towaru .
Moje pytanie brzmi ile oni Mają czasu na zbadanie próbek towaru i czy moge napisać jakieś zaskarżenie lub cos bo od 3 miesiecy nie mam telefonu a on mi jest bardzo potrzebny
Tylko ten adwokat juz sie nie zajmuje sprawa
#mops
Ale chyba oni też mają czas zeby to przebadać a nie , ze biorą towar i nie nie przysyłają tylko szperają , kurcze , ze nikt nie wie czy tak jest czy nie ma okreslonego czasu ;/
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.